Infraestructures i serveis

Biomassa per a l’escola de Sant Joan les Fonts

La caldera que estan instal·lant també donarà servei a la llar d’infants municipal

Fins ara es feia servir gas i es calcula que el canvi representarà un estalvi anual d’uns 4.300 euros

A partir del curs que començarà el mes que ve, l’escola Castanyer i la llar d’infants municipal El Niu, de Sant Joan les Fonts, s’escalfaran amb una caldera de biomassa. El nou equipament se situarà pròximament en un petit edifici de 56 metres quadrats que estan construint al costat de la barbacoa comunitària i els lavabos de la zona verda que hi ha entre els dos centres. Paral·lelament, està previst canviar la xarxa de calefacció de l’escola Castanyer, que és molt antiga, per una de moderna i més eficient.

El projecte costa uns 138.000 euros, coberts –meitat i meitat– entre l’Ajuntament i la Diputació, a través d’una subvenció específica per a aquest tipus d’obres a la qual estan recorrent diversos ajuntaments per a actuacions similars a la d’aquest municipi garrotxí. Fins ara, El Niu i l’escola Castanyer disposaven, respectivament, de dues i tres calderes de gas. Segons el projecte, el canvi de combustibles permetrà al municipi un estalvi anual d’uns 4.300 euros.

Junt amb la caldera s’hi construirà una sitja per emmagatzemar-hi l’estella i el pèl·let que es farà servir de combustible. Del nou edifici en sortiran unes canonades que es connectaran a les actuals sales de caldera dels dos centres, on s’instal·laran uns bescanviadors de calor. Els aparells de combustió de gas es conservaran, per si mai hi ha una avaria o un pic de demanda i cal recórrer-hi com a reforç.

El projecte forma part del paquet de mesures per fer front a la transició energètica que ja ha implicat la instal·lació de plaques fotovoltaiques al Club Poliesportiu Santjoanenc i la compra d’un vehicle elèctric a la flota municipal, segons l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona