La nova depuradora de Castellví de Rosanes estarà enllestida d'aquí a tretze mesos

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ja ha començat les obres de la depuradora de Castellví de Rosanes, al Baix Llobregat. La nova instal·lació, que es preveu que estarà enllestida d'aquí a tretze mesos, està dissenyada per tractar un cabal de 400 m³ per dia, el que correspon a una població de 1.600 habitants. Segons es preveu al projecte, la depuradora és de tipus biològic amb eliminació de nitrogen. Els col·lectors en alta, que també s'estan construint, tenen una longitud de prop de 2.000 metres. L'obra està pressupostada en més d'1,5 milions d'euros.

Segons l'alcalde de Castellví de Rosanes, Lluís Tomàs, amb la construcció de la depuradora es compleix amb una antiga demanda de la població i del consistori. A més, recorda que amb la construcció d'aquesta instal·lació s'eliminaran les males olors i es podrà disposar d'un sanejament de l'aigua de primera línia.

Aquesta obra s'emmarca en el programa de sanejament d'aigües residuals urbanes 2005, aprovat per la Generalitat el juliol de 2006, que té com a objectiu completar i millorar el sanejament de l'aigua a tot el territori català. Quan s'acabi la implantació del programa, a Catalunya hi haurà 1.544 instal·lacions de sanejament en funcionament i s'hi hauran invertit en total 1.526 milions d'euros.

Les 344 depuradores que ja estan en funcionament donen servei a més de 500 municipis catalans. Segons l'Agència Catalana de l'Aigua, aquesta xifra suposa que es pot assegurar el subministrament del 95% de la població de Catalunya. Ara per ara, hi ha en construcció arreu del país un total de 140 depuradores. La Generalitat preveu que entrin en funcionament properament un total de 17 noves instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona