Clam perquè les desavinences no retardin més la variant de la Bisbal

Els alcaldes i la societat civil reclamen que el projecte no torni a quedar encallat

Medi Ambient va anar més lluny i va afirmar que, segons l'últim projecte, el traçat amb menys impacte era el traçat nord. Aquesta nova topada entre Nadal i Medi Ambient ha generat neguit entre les entitats del territori i els alcaldes propers, que consideren que això no podria justificar un altre endarreriment del projecte, del qual es parla des de fa 30 anys. Aquesta és l'opinió general també de la resta de partits polítics, si bé els de l'oposició –CiU i el PP– aprofiten per denunciar els desacords entre els partits del govern. D'altra banda, alcaldes propers del Baix Empordà i el Gironès no es pronuncien a favor de cap de les opcions, i reclamen celeritat en les obres per evitar el coll d'ampolla que es pot produir a la Bisbal. Xavier Ribera, de la Cambra de Comerç de Palamós, i Martí Sabrià, del Grup Costa Brava Centre, han insistit també que les desavinences polítiques no afectin el projecte.

Entitats de la Bisbal

Diversos representants d'entitats de la Bisbal van donar ahir la seva opinió respecte a la variant. Només Enric Figueras, de Cop de Gas, es mostrava més partidari d'una opció, la nord: «El que convé és que es desencalli d'una vegada.» Francesc Bou, del Club Ciclista Daró, explicava que «fa riure la picabaralla entre el govern, cal que es decideixi de seguida perquè hi ha molta gent implicada», i Manel Vancells, de l'Associació d'Amics del Camp del Remei, raonava que «el territori es mereix un debat més ampli. I malgrat aquesta picabaralla, l'autovia ja ve imposada». Eva Roldós, de l'Agrupament Escolta les Gavarres, es mostrava convençuda que l'autovia es farà: «Anem retardant un aspecte modernitzador per la ciutat, el que cal ara és que es faci amb respecte.» Adrià Roca, de Món Empordà d'Ullastret, opinava que el millor és no fer variant.

LES FRASES

EUDALD CASADESÚS
coPRESIDENT DE CIU A GIRONA
«Amb la variant de la Bisbal es veu que a Catalunya no hi ha un govern, sinó tres partits, i cadascun va a la seva. Però el govern ha de prendre una decisió, perquè el projecte no s'aturi més anys»

PERE VIGO
diputat D'ERC per GIRONA
«El projecte tot just està en el primer tràmit, però no s'ha d'oblidar que el sud és un traçat consensuat amb bona part del territori. S'ha de desencallar, però s'ha de fer ben feta»

ENRIC MILLO
president del pp A GIRONA
«És una mostra més que el govern té criteris diferents, i això afecta grans infraestructures importants per al país. Després de tants anys, no pot haver-hi més endarreriments»

XAVIER RIBERA
president de la cambra de comerç de palamós
«Aquests desacords ens fan patir, cal evitar més retards. Els dos traçats tenen impactes, però no només hi ha l'ambiental, també s'han de tenir en compte el comerç, la demografia, el paisatge i les terreres»

MARTÍ SABRIÀ
gerent del grup costa brava centre
«Total suport a l'opció sud, perquè és la que dóna una connectivitat viària de futur i on hi ha la càrrega demogràfica. I això de Medi Ambient em sembla una sortida de to, perquè encara no saben a què es dediquen. Després de tants anys de debat la gent està cansada, han dividit un poble i han provocat una fractura social. No tornem a començar»

FRANCESC CAMPS
ALCALDE DE CELRÀ
«Estem perdent competitivitat com a país per culpa del mal estat de les carreteres. Com més aviat es faci millor, perquè m'encantaria poder passejar per l'Aigüeta amb tranquil·litat, sense haver de torejar els cotxes»

RICARD HERRERO
ALCALDE DE SANTA CRISTINA D'ARO
«El responsable de l'obra és la conselleria de Política Territorial, com ho és d'altres variants. Els seus estudis ja n'inclouen d'ambientals. En tot cas, cal desencallar un projecte aturat des de fa anys»

LLUÍS MEDIR
ALCALDE DE PALAFRUGELL
«El govern ha de decidir amb el consens de tots plegats si es fa pel nord o pel sud. Però és necessari que com més aviat millor es decideixi el traçat»

JORDI DALMASES
ALCALDE DE RUPIÀ
«És una obra que no correspon a les necessitats del territori. Presentant dues opcions han dividit la societat. És bastant nefast. Es queixen que la societat està confrontada quan ells també ho estan»

JOSEP PI
ALCALDE DE LA PERA
«O dins del govern hi ha algun interès o s'han precipitat. En tot cas, per tranquil·litat de la mateixa gent, que ho facin d'una vegada, perquè els afectats estan amb el neguit. Desconec per què han reaccionat l'un contra l'altre, però fa l'efecte que cadascú va pel seu cantó»

JOSEP PERICH
ALCALDE DE FLAÇÀ
«Com més aviat es faci millor, perquè s'ha de donar continuïtat a l'autovia. Que no entrin en disputes polítiques, perquè sempre hi ha interessos creats, i el que cal és fer l'obra. A mi, pel sud no em desagrada»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona