Els terrissaires temen la fi del negoci

Josep Pou, president de l'Associació de Terrissaires de les Comarques Gironines –que engloba membres de la Bisbal, Breda i Quart–, tem que la decisió a favor de l'opció sud expressada pel conseller Joaquim Nadal acabi afectant el negoci terrissaire de la Bisbal i també de tot Girona. El traçat proposat passa per la zona de Vacamorta, entre la Bisbal i Cruïlles, que és on hi ha les terreres d'on s'extreu l'argila. Tot i això, el projecte preveu construir un túnel. Pou, però, considera: «Aquest traçat ens pot fer tancar algunes terreres, i posa en perill el sector, perquè aquesta és la terra més bona que hi ha per aquí, i és la que es fa servir per fer totxanes, plats de terrissa, testos de ceràmica... Tota la terra surt d'aquí, i si l'hem d'anar a buscar a fora no sortiran els números.» Pou calcula que el sector que utilitza les terreres de Vacamorta genera uns 800 llocs de treball –entre directes i indirectes–, i defensa l'opció nord de la variant: «La nord és una alternativa més bona, no entenc per què ha de ser la sud.»

Afectació en el descens turístic

Per la seva banda, la presidenta de l'Associació d'Antiquaris, Brocanters i Restauradors de la Bisbal, Rosa Maria Jordi, diu que estan «esgarrifats de la destrossa que faran del territori» i denuncia que a les administracions «no se'ls hagi ocorregut cap solució que no sigui la de la variant». A més, considera que oferint l'opció del nord i la del sud han dividit la població. «Per quinze dies complicats que hi ha a l'any, faran malbé l'encant de la Bisbal», diu Jordi, que creu que les noves infraestructures que s'estan duent a terme malmeten la riquesa natural de la zona i provoquen que molts turistes deixin de venir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona