Infraestructures

infraestructures

Alguaire ja té la duana a punt

L'Estat, però, encara no ha donat permís a l'aeroport de Lleida per acollir vols fora de l'espai Schengen

La Generalitat confia que el permís arribi al maig i un operador britànic ja ven per a l'hivern vinent estances a Andorra a través d'Alguaire

Les obres d'adequació de l'aeroport de Lleida-Alguaire per poder operar fora de l'espai Schengen ja han començat. Volar a països com ara Rússia o el Regne Unit és doncs més a prop ja que s'estan instal·lant al complex aeroportuari lleidatà les cabines perquè la policia espanyola pugui dur a terme el control de passatgers. Alguns, com el touroperador anglès Neilson, donen per fet que des del Regne Unit es podrà volar la temporada que ve a Lleida i ja ofereix al seu web paquets turístics per anar a esquiar a Andorra el 2012, amb sortida des de l'aeroport de Gatwick i amb arribada a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Enguany l'empresa ofereix aquests mateixos paquets però aterrant a Tolosa de Llenguadoc.

De moment, Neilson no oferta la possibilitat d'esquiar a les pistes del Pirineu lleidatà.

Les cabines que ocuparà la policia de l'estat espanyol estan situades, una a la sortida dels passatgers a la pista per tal d'anar a pujar a l'avió, i l'altra a l'entrada per quan arriben a les instal·lacions lleidatanes. Per allí hauran de passar els passatgers que arribin de països de fora de l'espai Schengen i ensenyar la documentació als agents.

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha explicat el procés per autoritzar l'Aeroport de Lleida-Alguaire a volar fora de l'espai Schenghen està molt avançat i en aquests moments el Consell d'Estat està fent l'informe. En aquest sentit, Farré confia que aquest pugui arribar al consell de ministres pels volts del mes de maig de tal manera que a l'estiu es pugui tenir “l'espai no Shenghen resolt”. Malgrat tot sembla apuntar que es disposarà dels permisos abans de l'estiu, Farré ha remarcat que seria crucial que estigui enllestit per la temporada d'esquí del proper hivern.

Farré també ha assenyalat que l'espai que ocuparà la duana no és insuficient, responent així a les crítiques que havia llençat un sindicat de policia denunciant que la zona on s'havia d'ubicar les cabines era petit. Segons Farré, si algun dia aquest espai esdevé insuficient, “serà una bona notícia”, perquè voldrà dir que el transit de passatgers és elevat. Així mateix, també ha garantit, que si es dóna aquesta situació, ja s'estudiaria possibles solucions per no col·lapsar la duana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona