Infraestructures

premià de mar

L'empresa que rehabilita el teatre de L'Amistat, a Premià de Mar, fa fallida

Les obres pendents ja s'han traspassat a una nova companyia però l'estrena de l'equipament s'endarrerirà aproximadament uns tres mesos

Notícia inesperada en el procés de rehabilitació del teatre L'Amistat, a Premià de Mar. L'empresa que s'encarregava de la segona fase de l'operació, la gallega Imaga, ha presentat un concurs de creditors amb la feina a mig fer. Tot i això, ha cedit la totalitat de les seves responsabilitats a una altra companyia, la catalana Arumí SA, que s'encarregarà de finalitzar els treballs. Arumí estava subcontractada fins ara per la mateixa Imaga per fer bona part de les instal·lacions del nou teatre, i segons asseguren fonts municipals, “reuneix els requisits tècnics i de solvència econòmica per assumir l'obra”. La direcció de l'obra i els proveïdors es mantenen, cosa que permet pensar que les obres es reprenguin la setmana vinent, al cap de mig mes d'estar aturades. Darrerament Imaga ja havia alentit el ritme dels seus treballs i, en total es preveu que l'entrega de l'equipament s'allargui uns tres mesos, tal com va explicar ahir l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU). El batlle va destacar que l'agilitat a l'hora de trobar una altra empresa ha evitat la pèrdua de subvencions per al nou teatre. Concretament, el Ministeri de Cultura ha concedit un pagament de 700.000 euros a L'Amistat, que només és vigent si les obres finalitzen abans del 30 de juny. “No hi haurà problemes per acabar abans d'aquesta data”, assegura Buch, que va destacar que el consistori va actuar “el dia just”. I és que, segons fonts municipals, les converses pel canvi d'empresa van començar abans de la presentació del concurs de creditors. “Si haguéssim esperat una mica més, l'obra podria haver estat aturada pràcticament un any”, va dir l'alcalde.

El president de L'Amistat, Pere Fabrés, va felicitar-se per la resolució dels fets, però va assegurar “haver patit molt en els darrers dies”. “L'Ajuntament estava negociant, i ens anaven informant, però no ho veiem gens clar”, destaca el màxim representant d'aquesta entitat, que assegura que ja està tot preparat per a l'entrada a la nova seu. Fins i tot, ja s'ha adjudicat la concessió del nou bar de la instal·lació. Les noves previsions de l'equip de govern indiquen que el teatre municipal no es podrà començar a utilitzar fins al juny o juliol. “Potser aprofitem la festa major”, va dir el regidor de Cultura, Josep Maria Molins. El regidor va dir ahir que ara haurà de parlar amb les productores dels actes que hi havia previstos per al maig.

LA XIFRA

5
milions d'euros
costa aproximadament la reforma del teatre L'Amistat Obrera.

LA DATA

2.08.2010
És el dia en què
estava previst que comencessin les obres de la segona fase de la reconstrucció.

LA FRASE

Hem actuat el dia just per evitar que les obres s'acabessin allargant més d'un any
Miquel Buch
alcalde de premià de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona