Infraestructures

lleida

Vueling també marxa d'Alguaire

Després d'anul·lar el vol a París, la companyia ha decidit deixar de fer també al ruta Lleida-Palma

Air Nostrum farà connexions amb Palma, Menorca i Eivissa a l'estiu

Vueling deixarà de fer el vol entre Lleida i Palma quan acabi l'actual contracte que té amb l'aeroport d'Alguaire, i deixarà definitivament l'aeroport lleidatà després d'haver estat una companyia clau en l'arrencada de l'equipament, ara fa un any. Vueling va ser la primera companyia d'Alguaire amb dos vols setmanals en tots dos sentits a París i a Palma. La connexió amb la capital francesa es va cancel·lar per poca ocupació i es va substituir per un pont aeri amb Barcelona, on els viatgers d'Alguaire podrien connectar amb París i altres destinacions de Vueling. Aquell pont aeri també va resultar fallit i la companyia el va anul·lar el mes passat. Ara, la connexió amb Palma, tot i ser la que més usuaris havia registrat en el primer any des d'Alguaire, també serà anul·lada. La companyia ja no ven bitllets a partir del 30 de març.

La decisió ha estat de la Generalitat, segons va dir el delegat del govern a Lleida, Ramon Farré, a la sortida de la primera reunió de la Taula Estratègica de l'Aeroport de Lleida-Alguaire, celebrada ahir la tarda a Lleida. Segons Farré, la Generalitat està decidida a reduir de forma substancial l'1,9 milions d'euros que es van destinar en el primer any de vida a promocionar vols i subvencionar companyies, buscant així vols més rendibles. El vol a Palma serà substituït a l'estiu per un enllaç que farà Air Nostrum amb Palma durant els mesos estiuencs. Aquesta filial d'Iberia, com ja va fer l'estiu passat, també farà durant l'estiu vols a Eivissa i Menorca.

L'altra companyia que juntament amb Vueling oferia vols regulars des d'Alguaire és Ryanair. Segons Farré, la permanència de la companyia irlandesa no està en risc. Per contracte, la seva permanència està assegurada fins a l'estiu, on s'espera renovar-la. Ryanair opera vols a Frankfurt i Milà des d'Alguaire.

A l'hivern, vols amb Rússia i Anglaterra

Segons Farré, durant l'estiu s'oferiran des d'Alguaire 48.000 places, mentre que a l'hivern s'està treballant amb la idea que s'arribin a les 55.000 places. El govern diu que hi ha contactes amb companyies angleses i russes per oferir vols regulars a l'hivern destinats al turisme de neu. Per fer possible aquestes destinacions, el ministeri de Foment haurà d'haver atorgat el permís administratiu perquè des d'Alguaire es puguin fer i rebre vols fora de l'espai de lliure circulació europeu Schengen. Farré confia que a l'estiu el permís ja sigui una realitat.

La nova taula estratègica de l'aeroport tindrà una comissió permanent que es reunirà cada quinze dies per analitzar el funcionament de l'aeroport i les oportunitats comercials que vagin sorgint. Presidida per Farré, hi estaran presents dos tècnics d'Aeroports de Catalunya, el segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Josep Presseguer, i el titular de Turisme de la Diputació, Àngel Vidal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona