Infraestructures

Infraestructures

Plataforma ciutadana contra el mal estat de l'N-II

Una entitat de Sils, Caldes, Maçanet i Vidreres s'ha constituït per denunciar la deixadesa de la carretera al pas per la Selva

Dissabte es manifesten amb el lema ‘Volem sobreviure a l'N-II'

Una plataforma dels municipis de Caldes de Malavella, Sils, Vidreres i Maçanet de la Selva s'ha constituït com a entitat per organitzar actes reivindicatius pel mal estat de l'N-II. La primera acció de la Plataforma N-II la Selva (nom de l'entitat) serà dissabte a les onze del matí, amb una protesta a la vegada festiva en què participaran els geganters de Vidreres, Maçanet i Caldes de Malavella, els capgrossos de Sils i la colla Xivarri. La trobada, que es fa amb el lema Volem sobreviure a l'N-II, serà a l'entrada de la urbanització Tourist Club, al terme de Caldes de Malavella.

Informe negatiu

Segons va explicar ahir un dels integrants de la plataforma, Xavier Julià, la intenció era tallar el trànsit durant cinc minuts amb una marxa lenta a peu, però Trànsit no ho permet després que els Mossos de Santa Coloma de Farners van fer un informe negatiu. Malgrat tot, es manté la protesta amb la trobada dels gegants, capgrossos, la lectura d'un manifest i una xocolatada. “Intentarem fer un tall de cinc minuts, encara que només sigui simbòlic”, va dir Julià.

Màquines amunt i avall

L'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, va explicar ahir que anirà a la manifestació com a ciutadà. “L'únic que vull és que es faci la Nacional”, va dir. L'alcalde es mostra escèptic pel que fa a la represa de les obres, a finals del mes passat. “Hi ha dues màquines que van passejant amunt i avall, diuen que per aplanar els accessos, que s'havien degradat molt i s'han de tornar a anivellar”, va manifestar l'alcalde.

LA FRASE

Intentarem fer un tall de cinc minuts, encara que només sigui simbòlic
Xavier Julià
plataforma N-II la Selva

LA DATA

17/11
La plataforma
ha convocat la manifestació a l'entrada del Tourist Club dissabte a les onze del matí.

Robatoris sense confirmar

Els veïns de Caldes de Malavella expliquen que hi ha hagut robatoris a les màquines que estan treballant a l'N-II i en zones properes. L'alcalde de Caldes, però, va explicar ahir que no li consta que hi hagi hagut cap denúncia a la policia. Segons algunes fonts, els lladres haurien robat el gasoil d'una màquina i haurien causat alguns desperfectes, però segons van confirmar ahir els Mossos d'Esquadra no consta cap denúncia. En tot cas, seria un capítol més en el cúmul de desgràcies que afecten les obres de l'N-II al territori gironí, que s'han aturat i reprès diverses vegades.
Les reivindicacions polítiques no s'han aturat, entre altres el viatge que van fer els alcaldes de la comarca de la Selva a Madrid, i, més recentment, el Consell Comarcal de la Selva va portar a la fiscalia un informe sobre l'estat de l'N-II perquè determinés si hi havia hagut negligència i una relació directa entre les morts i el mal estat de la carretera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona