Infraestructures

Els cossos d'emergència visiten el túnel de Girona

Protecció Civil, els Mossos, els bombers, el SEM i la policia local van veure ahir per fi “in situ” com han quedat les obres

Ara elaboraran informes per preparar les actuacions en cas d'incident

Els cossos d'emergències de la Generalitat, més la policia local de Girona, van visitar ahir a la tarda les obres del túnel i l'estació subterrània del tren d'alta velocitat de Girona. D'aquesta manera, van poder contemplar in situ com han quedat els treballs i comprovar de quines eines disposen i de quina manera les podran utilitzar en cas que hi hagi algun incident a l'interior. Aquesta falta de coordinació amb Adif havia fet que Protecció Civil, els Mossos d'Esquadra, els bombers, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i la policia local de Girona desconeguessin completament com havien d'actuar en cas que hi hagués alguna emergència.

Segons es va fer públic la setmana passada, tots aquests cossos de seguretat –que són els que han d'actuar si hi ha qualsevol accident– no disposaven de la informació sobre les característiques dels túnels i de l'estació, ni tampoc s'havia fet cap simulacre d'accident previ a la posada en marxa dels trens.

Fins i tot, el delegat del govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, havia fet arribar una carta al subdelegat del govern el 21 de desembre passat en què l'informava de la situació. També l'instava a convocar urgentment els cossos de seguretat perquè coneguessin els plans de seguretat de la infraestructura. Aquesta carta no va tenir resposta, i no va ser fins dijous passat –quan es va fer pública la informació a aquest diari–, que Adif va convocar tots els cossos de seguretat per a una reunió ahir a la tarda i una visita a les instal·lacions.

D'aquesta manera, els serveis d'emergència van poder visualitzar com han quedat els treballs i extreure'n les seves conclusions. Ara elaboraran els informes, d'ús intern, per preparar-se per qualsevol eventualitat. En el cas que hi hagin trobat alguna disfunció greu, ho notificaran a Adif per buscar-hi solucions.

Per part d'Adif, l'organisme va insistir la setmana passada que s'estan complint tots els terminis que preveu la llei i que les obres han previst tots els mecanismes de seguretat marcats en les normatives. És més, s'assegurava també que s'havien organitzat trobades on no hi havien assistit representants de Girona, i que s'havia ofert aquesta possibilitat. Fonts dels cossos d'emergències de Girona havien assegurat que feia dos anys que no tenien cap informació, i que no s'havia respost a les seves sol·licituds.

21.12.12
El delegat
de la Generalitat a Girona va reclamar a Adif que es convoqués urgentment els serveis de Protecció Civil.

LES DATES

30.11.12
Adif
va enviar a la Generalitat un escrit en què informava del procés d'implantació dels plans d'autoprotecció.
Les claus

Activitat frenètica perquè passin els trens

oriol mas

L'activitat ha sigut frenètica aquests últims dies a l'estació de Girona. Un cop constatat que seria impossible complir amb el termini de finals del 2012 per posar en servei la línia, va començar un ball de terminis que anava des del gener al segon trimestre d'aquest any. El retard en l'adjudicació de dues obres, una a l'estació de Girona i l'altra entre la Sagrera i Mollet, va ser la causa d'aquesta incertesa en les dates. Tot plegat no es va aclarir fins fa un mes, quan extraoficialment es va confirmar que això passaria el 8 de gener. Oficialment, la confirmació de la data, i també dels preus i els horaris, ha hagut d'esperar a aquests últims quinze dies. Tants anys d'obres, i al final s'ha hagut d'anar a corre-cuita per poder-ho tenir tot a punt el dia de l'estrena. Això explica que ahir, poques hores abans de l'estrena, els operaris encara fossin ben visibles arreu de l'estació. I que la inauguració es faci amb l'entorn de l'estació completament empantanegat i amb tanques encerclant tot un gran perímetre. Al final, els últims contractes s'han pogut acabar abans del previst i a partir de demà la línia entre Figueres i Barcelona s'obrirà al públic. La via està acabada, però la inauguració no permetrà donar per acabat res més que el pas dels trens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona