L'accés sud de l'AP-7 a Gelida es començarà a fer a final de setembre i serà gratuït per als veïns

Les obres de construcció de l'accés sud de l'AP-7 a Gelida, que permetrà als veïns d'aquest municipi arribar a Sant Sadurní d'Anoia i Vilafranca del Penedès per l'autopista, començaran a final de setembre o principi d'octubre. Ho va anunciar ahir l'alcalde del municipi, el socialista Lluís Valls, que fa anys que demana un solució per al poble. Gelida és dels pocs municipis de l'Alt Penedès que, malgrat tenir l'autopista davant del nucli, tenen greus dificultats per accedir-hi. En aquest moment els veïns del poble només hi poden entrar arribant fins a Martorell o per l'antiga carretera que connecta Gelida amb Sant Sadurní. En els dos casos el factor temps els va en contra. Per això, l'alcalde ha mantingut reunions des de fa mesos amb els responsables d'Acesa, la delegació del govern espanyol a Catalunya, i amb el Departament de Política Territorial de la Generalitat. Precisament, des de la Generalitat, Lluís Valls va aconseguir el compromís del secretari general de Mobilitat, Manel Nadal, que els veïns de Gelida tindran accés a Sant Sadurní i Vilafranca per l'autopista de manera gratuïta.

«Ja no hi haurà excuses per no venir a Gelida», va concloure ahir amb satisfacció Lluís Valls. Fins ara, Valls s'havia trobat presoner de les comunicacions del seu municipi, situació que espera resoldre amb la construcció del nou accés a l'autopista. De fet, aquest accés hauria de permetre millorar les relacions de Gelida amb la resta de l'Alt Penedès, ja que fins ara els gelidencs tenien més tendència a mirar cap al Baix Llobregat per la comoditat que els suposava tenir un accés més pròxim amb Martorell.

Les obres de construcció del nou accés s'emmarquen en el projecte global d'ampliació de l'AP-7 a l'altura de l'Alt Penedès. A final del mes d'abril ja es van iniciar alguns moviments de terres a la zona afectada per la construcció dels nous accessos a Vilafranca del Penedès i aviat s'hauran de fer també a Sant Sadurní d'Anoia. El nou accés de Gelida entrarà en funcionament amb la desaparició del peatge troncal que hi ha actualment a Martorell i la construcció de les noves cabines.

LA FRASE

Lluís Valls
alcalde de gelida pel psc
«Amb la construcció d'aquest accés, definitivament passarem a ser un poble normalitzat pel que fa a les vies de comunicació»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona