Infraestructures

CiU demana explicacions pels nous retards a l'N-II

Xuclà reclama concreció en l'inici de les obres, promès pel mes de gener

El diputat de CiU al Congrés Jordi Xuclà ha registrat un reguitzell de preguntes en què demana al Ministeri de Foment saber la data d'inici de les obres de l'N-II a la demarcació de Girona, que s'havia promès que començarien al gener: el desdoblament Medinyà-Orriols (anomenat així pel seu antic traçat, ja que l'actual és Vilademuls-Orriols) i els nous enllaços de Garrigàs i Pontós. “Foment va anunciar el mes de desembre que les obres s'iniciarien al gener, som a febrer i l'N-II continua igual d'empantanegada i sense l'obra ni tan sols adjudicada”, recorda Xuclà, que subratlla que l'N-II “acumula massa incompliments”.

“Els gironins estem cansats de tantes promeses, cal concreció per part del ministeri i que hi posin fil a l'agulla”, afirma el diputat, que recorda que “a les comarques gironines hi ha 55 quilòmetres de l'N-II pendents de desdoblar” i que les obres promeses per ara, Sils-Maçanet i Medinyà-Orriols, en suposen només l'11%. “Aquesta situació és lamentable, per això farem les reclamacions necessàries perquè iniciïn les obres tal com es varen comprometre.”

Ritme lent

A més, Xuclà destaca que “a tots aquests retards cal sumar-hi el lent ritme de construcció”. “S'han construït set quilòmetres en set anys, és a dir, un quilòmetre per any.” En aquest sentit, Xuclà ha preguntat a l'Estat perquè ha donat 40 mesos per a la concessió dels 2,7 quilòmetres de l'N-II entre Sils i Maçanet, ja que opina que “es tracta d'uns terminis incomprensibles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona