L'Estat invertirà 1.770 milions en grans infraestructures metropolitanes l'any 2010

La majoria són per al TAV, l'aeroport, el port i un altre tram del quart cinturó

Les obres per fer arribar el TAV a la frontera francesa, que ja són ben visibles al centre de Barcelona, continuen sent, com ha passat els últims anys, la gran inversió en infraestructures del pressupost general de l'Estat.

Concretament, aquest proper any l'Estat hi destinarà 1.098 milions d'euros. Altres grans infraestructures ferroviàries, com la remodelació de l'estació de Sants o la nova estació de rodalies a la Sagrera també rebran 87,1 i 35,2 milions d'euros.

L'aeroport del Prat, immers en el procés de reforma que l'ha dut, de moment, a l'estrena de la nova terminal, ha estat una altra de les infraestructures que ha rebut més diners en els últims anys. Pel 2010, el pressupost hi destina 300,3 milions, una part important dels quals, 116,2, seran per a la nova terminal satèl·lit de la T1, segons explicitava ahir la Delegació del Govern a Catalunya.

Les altres dues grans infraestructures metropolitanes que també rebran una important injecció econòmica en el pressupost de l'any vinent són el port de Barcelona, amb 193 milions, la majoria per a l'ampliació dels molls, i un altre tram del quart cinturó, el d'Olesa de Montserrat, a Viladecavalls, amb 44 milions d'euros. De fet, aquest 2010 serà l'any en què el Ministeri de Foment posarà en marxa el primer tram del quart cinturó, el que s'usarà, de moment, com a ronda de Terrassa. A banda d'això, també hi ha 10,7 milions per a la millora de les platges de Barcelona.

El pressupost per l'any vinent també preveu que es faci la connexió de l'A-2 a l'AP-7 al Baix Llobregat o el túnel entre Vilaller i Vielha.

PRINCIPALS INVERSIONS

Ferrocarril
TAV fins a la frontera francesa: 1.098 milions d'euros
Remodelació de l'estació de Sants: 87,1 milions d'euros
Nova estació de rodalies a la Sagrera: 35,2 milions d'euros
Carreteres
Tram entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls: 44 milions d'euros
Aeroports
Obres a l'aeroport del Prat: 300,3 milions d'euros
Ports
Obres al port de Barcelona: 193 milions d'euros

224 milions per a obres hidràuliques

efe

Els governs català i espanyol han tancat un acord que, en virtut de l'aplicació de la disposició addicional tercera de l'Estatut, permetrà finançar diferents infraestructures rurals i relacionades amb el cicle de l'aigua amb una inversió global de 224,54 milions d'euros. El conveni, que s'ha de signar la setmana vinent segons van indicar fonts del govern, preveu l'arribada, amb efectes del pressupost encara d'aquest any 2009, de 199,72 milions d'euros per gestionarà l'ACA i Aigües del Ter-Llobregat, dels quals 133 ajudaran a finançar obres com la interconnexió Fontsanta-Trinitat o l'ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona