Infraestructures

El govern ordena el cessament de l'activitat de l'aeroclub d'Alfés

Dóna compliment a la sentència, però adverteix que deixarà sense efecte la resolució si s'estima el recurs de l'aeroclub

L'Ajuntament és contrari al tancament

La conselleria de Territori i Sostenibilitat ha dictat una resolució que ordena el “cessament de les operacions d'enlairament i aterratge” a l'aeròdrom d'Alfés. La resolució està signada el 3 de juny passat pel director general d'Infraestructures. És a dir, l'endemà que el DOGC publiqués la sentència del TSJC que declara nul un article del pla d'aeroports de la Generalitat, que garantia l'activitat de l'aeroclub, per incompatibilitat amb l'espai protegit. Ipcena, l'entitat ecologista que n'ha promogut el tancament als tribunals, va rebre ahir la resolució. “La qüestió era saber el termini d'aquest tancament i ara sabem que serà en un màxim de dos mesos”, ha dit Joan Vázquez, el secretari general.

El govern, que sempre ha defensat el manteniment de l'aeroclub, adverteix també que el cessament d'operacions quedarà “sense efecte” si el TSJC estima el recurs de nul·litat de tot el procés presentat per l'aeroclub. Vázquez assegura: “Hi ha molt poques possibilitats que l'estimi, perquè al·leguen indefensió. Però el mateix TSJC va informar totes les parts del procés i l'aeroclub no s'hi va presentar perquè confiava que la feina ja li feia la Generalitat.” No obstant això, Ipcena presentarà al·legacions al recurs de l'aeroclub. Diumenge passat, veïns d'Alfés van acudir a protestar contra el tancament. Ipcena hi havia convocat una bicicletada. “Eren uns quinze veïns, però sols va haver-hi agressions verbals. Ara diuen que em declararan persona non grata. És lamentable, però després de 30 anys de lluita també és un honor”, afirma Vázquez.

LA FRASE

Diuen que em declararan persona ‘non grata' a Alfés. És lamentable, però alhora un honor
Joan Vázquez
SECRETARI GENERAL D'IPCENA

LA XIFRA

35
vols setmanals
eren els autoritzats pel pla d'aeroports de la Generalitat a l'aeròdrom d'Alfés.

“L'aeròdrom és un patrimoni del poble”

Hilari Guiu, alcalde en funcions d'Alfés, va anar diumenge a la protesta convocada “per la gent del poble” contra la bicicletada d'Ipcena a l'aeròdrom. Nega que insultessin els ecologistes: “No hi va haver res anormal. Defensem el territori i l'aeròdrom, perquè és patrimoni del poble. Existeix des de la Guerra Civil espanyola i s'hi han senyalitzat rutes guiades que han costat uns diners. Demanarem compensacions”, assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona