Infraestructures

Vint milions d'euros per traure el trànsit de Gandesa

El Departament de Territori i Sostenibilitat adjudica la redacció del projecte de la variant de la C-43, a Gandesa

El projecte constructiu es preveu que estigui enllestit durant l'any vinent

La variant de la C-43, al seu pas per Gandesa, comença a prendre forma un cop el Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció del projecte constructiu d'aquesta nova via.

Es tracta d'un tram de quatre quilòmetres de longitud que ha de permetre evitar part del trànsit de pas per l'interior del nucli urbà de la capital de la Terra Alta i millorar la mobilitat en aquest entorn. La futura carretera ha de discórrer pel sud-oest de la població i preveu una inversió estimada en vint milions d'euros.

Primer, però, cal redactar el projecte. La seua adjudicació s'ha tancat per un import de 496.000 euros i s'enllestirà durant el 2016. A partir de llavors podran començar les obres perquè la carretera que connecta la població amb l'eix de l'Ebre (C-12) i l'enllaça amb l'N-420 pugui sortir del tram urbà de Gandesa i redueixi la intensa pressió de trànsit que pateix.

Es preveuen tres enllaços al llarg del recorregut per facilitar les connexions amb el nucli de Gandesa i la xarxa viària de l'entorn, a més de connectar amb la futura variant de l'N-420. El pas dels camins que quedaran interceptats per la nova infraestructura es resoldran mitjançant uns passos inferiors. Entre les principals estructures adjacents que s'hi construiran hi ha dos viaductes, un de 120 metres i un altre de 30.

La C-43, al seu pas per la capital de la Terra Alta, absorbeix la circulació d'uns dos mil vehicles diaris, un 15,7% dels quals són vehicles pesants, segons dades de 2014.

La redacció del projecte constructiu de la variant de la C-43 arribarà amb cert retard ja que la Generalitat ja va aprovar el traçat definitiu d'aquesta mateixa via l'any 2011.

LA XIFRA

4
quilòmetres
és la longitud de la futura variant, que discorrerà pel sud-oest de la capital de la Terra Alta

Pendents de Foment per desviar l'N-420

Al mig del nucli urbà de Gandesa conflueixen la C-43 amb la carretera N-420, una via que el ministeri de Foment també s'ha compromès a desviar per fora de la població. Però malgrat que ja s'han complert quinze anys des de que l'Estat va començar oficialment a tramitar l'expedient d'aquesta altra variant, encara no s'ha desbrossat un metre quadrat de terreny per fer-ho efectiu. El projecte constructiu es va aprovar el 2010 i, de fet, la variant de la C-43 el té en consideració pel seu traçat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona