Infraestructures

Construeixen una rotonda al nucli urbà de Riudellots

El govern inverteix uns 700.000 euros en l'obra a la C-25 per contribuir a la fluïdesa i la seguretat del trànsit

Els treballs facilitaran l'accés al carrer Major i a dos camins de pagès

El Departament de Territori i Sostenibilitat del govern ha començat a construir una rotonda al nucli urbà de Riudellots de la Selva. El govern invertirà 677.000 euros per millorar la fluïdesa i seguretat del trànsit a la carretera que travessa el poble, la C-25, entre Campllong i Vilobí d'Onyar.

La rotonda és a la confluència de la C-25 amb el carrer Major i dos camins de pagès, el de Can Pujadas i el de Can Brugada, detalla l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura (CiU). Amb les obres, es podrà accedir més fàcilment al carrer Major, que l'equip de govern pretén reurbanitzar aquest mandat després del procés participatiu de l'any passat.

Una espera llarga

Roura assenyala que l'Ajuntament havia demanat a la Generalitat que es construís la rotonda fa deu anys, i “per circumstàncies s'ha anat retardant”. Assenyala que el sector afectat per les obres és en un canvi de rasant, cosa que dificultava travessar la carretera i la mobilitat dels vilatans. “El punt és perillós i hi havia hagut algun accident greu”, ha recordat Roura, que ha estat reelegida amb majoria absoluta.

Els treballs de la rotonda de Riudellots s'allargaran fins a final d'any. Es preveu que afectaran el trànsit a partir de l'octubre, quan ja estarà feta la part d'obra de fora de la C-25, necessària per desviar els vehicles. Quan els laterals estiguin fets, s'hi farà passar la circulació.

Les obres, adjudicades a Teyco, inclouen, entre altres, el drenatge de l'illot central, la reordenació d'un accés pròxim a la rotonda que comunica amb un camí cap a edificacions properes i el desviament i reposició dels serveis afectats, com ara les línies telefòniques i el gasoducte. La rotonda farà 40 metres de diàmetre exterior, amb una calçada de 8 metres, formada per dos carrils.

Més de 8.000 vehicles

Segons dades del 2013 que facilita el Departament de Territori i Sostenibilitat, en aquest entorn de la C-25 el trànsit és “bastant intens”, amb 8.885 vehicles d'intensitat mitjana diària (IMD). El 2013, en el tram desdoblat de l'N-II a Riudellots (l'A-2), hi van passar exactament 31.732 vehicles.

La rotonda de Riudellots és una de les inversions de la Generalitat a les comarques gironines el 2015. També es treballa en la reforma de l'antiga C-65 a Llagostera, la millora de la GI-555 de Sils a Massanes i l'inici del desdoblament de la C-260 a Vilatenim.

LES XIFRES

40
metres
de diàmetre exterior farà la rotonda, amb una calçada de 8 metres, segons informa el govern.
677.000
euros
és el pressupost de les obres de la rotonda de la C-25 a Riudellots, que haurien d'acabar a finals d'any.

LA FRASE

Fa deu anys que demanàvem la rotonda. El punt [de la C-25] és perillós, en un canvi de rasant
Montserrat Roura
alcaldessa de riudellots (CiU)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia