Infraestructures

La inversió estatal a Lleida augmentarà un 35%

En total es preveu invertir 78,5 milions d'euros

El Segarra-Garrigues i l'enllaç de l'A-14 amb l'A-2 s'emporten les principals partides previstes en el projecte de pressupostos per a l'any vinent

El projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2016 preveu invertir 78,5 milions d'euros a les comarques de Lleida, respecte als 58 del 2015. Les principals partides seran per al canal Segarra-Garrigues (18,27 milions d'euros) i l'enllaç del tram Lleida-Rosselló de l'A-14 amb l'A-2 (17,52 milions).

La societat pública Acuaes preveu invertir durant el 2016 a la demarcació de Lleida 24,58 milions d'euros, la major part per a la construcció del canal Segarra-Garrigues (18,27 milions). També preveu una partida de 6,05 milions per a l'abastiment d'aigua des de la presa de Rialb, amb captació al canal Segarra-Garrigues, i 250.000 euros per a la tercera fase de l'abastiment d'aigua a Lleida i a la comarca del Segrià des de l'embassament de Santa Anna per al ramal de Benavent de Segrià i dipòsits municipals d'Alguaire. Per la seva part, Acuamed invertirà 1,89 milions d'euros per a l'estació depuradora d'aigües residuals i col·lectors d'Alcoletge.

La principal inversió del Ministeri de Foment se l'emporta l'enllaç del tram Lleida-Rosselló de l'A-14 amb l'A-2 (17,52 milions d'euros). El projecte de pressupostos de l'Estat per al 2016 també preveu destinar 1 milió d'euros al tram de l'A-14 entre Almenar i el límit amb la província d'Osca, així com una partida d'1,36 milions d'euros per a la millora de la travessia de Gerri de la Sal; 956.170 euros per a la construcció de rotondes a l'N-260 a la Seu d'Urgell; 365.470 euros per a la construcció d'una rotonda a l'encreuament de la carretera d'accés a Aravell i Bellestar amb l'N-260, i una partida de 300.000 euros per al tram de l'N-230 entre el túnel de Vielha i la frontera francesa. A més, Foment ha inclòs una partida de 746.580 euros per a la finalització i acabats del monestir de Vallbona de les Monges.

El projecte de pressupostos també preveu diferents partides per a la millora de la seguretat a l'N-240, entre les Borges Blanques i Lleida En concret, preveu invertir l'any vinent 2,89 milions d'euros a la millora de les interseccions i reordenació dels accessos al punt quilomètric 78,95 d'aquesta carretera i a la construcció d'una de les rotondes previstes a Juneda -al quilòmetre 73-, amb una inversió de 910.000 euros. També està prevista una partida de 500.000 euros per a la redacció del projecte de desdoblament de l'N-240 entre les Borges i Lleida. Així mateix, Foment preveu invertir 7,06 milions a actuacions de conservació i explotació de carreteres i 1,49 milions més a actuacions de seguretat de vial.

Adif inclou una partida de 3,31 milions per a projectes finalitzats i una altra de 199,000 euros, i Renfe una de 4,05 milions d'euros, que afecten diferents províncies.

El Ministeri d'Agricultura preveu una partida de 4,26 milions d'euros per a fons d'inversions generats per energia reservada i 500.000 euros per a la instal·lació de sistemes d'ajudes meteorològiques de navegació aèria.

Finalment, el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports preveu invertir 447.350 euros a la restauració de la catedral de la Seu d'Urgell.

Mollerussa millora l' N-II

L'Ajuntament de Mollerussa porta a terme una actuació a la carretera N-II, en terme municipal de Fondarella, per eixamplar la connexió de les canonades per evitar o minimitzar les inundacions en aquest eix viari al seu pas per la capital del Pla d'Urgell davant d'episodis de forts aiguats com el de divendres. Així ho va explicar ahir l'alcalde accidental, Josep Simó, i la regidora d'Urbanisme, Dolors Bargalló, durant la visita a les obres i que consisteixen en substituir un tub de 700 mil·límetres de diàmetre per un altre de 1.000, en un tram de 42 metres de llargada.

Les obres que es duen a terme ara, tenen un cost de prop de 22.000 euros dels quals es fa càrrec Sorea a través de la concessió que té amb l'Ajuntament pel servei municipal de subministrament d'aigua potable, segons ha indicat Simó, que ha afegit que un cop canviada aquesta canonada es procedirà a substituir-ne una altra de 3 metres de llargada en un tram proper.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona