Infraestructures

Alguaire tanca l'estiu amb menys passatgers respecte a l'any passat

El delegat del govern diu que són xifres semblants als mateixos mesos del 2014

A principis d'estiu, la companyia israeliana Arkia va cancel·lar tots els vols

Diumenge passat l'aeroport Lleida-Alguaire va donar per finalitzada la temporada de vols de l'estiu. Durant els mesos de juliol i agost, segons la delegació del govern a Lleida, han passat per l'aeroport lleidatà  3.335 passatgers en les connexions d'anada i tornada a Palma, Maó i Eivissa, quan l'any passat van ser 5.500. Malgrat tot, el delegat, Ramon Farré, parla d'una activitat estival amb “plena normalitat”, perquè només es comptabilitzen dos mesos i de “xifres esperades”, amb avions que han ocupat entre el 65% i el 70% de les places. Precisament per això, Farré confia que Air Nostrum continuarà apostant pels vols d'estiu a Alguaire la temporada que ve.

Segons dades de la Generalitat, 1.443 passatgers han passat per l'aeroport lleidatà  durant el juliol i l'agost per viatjar a l'única destinació fixa durant tot l'any, Palma, amb un lleuger descens respecte a l'any passat. Un miler (995) han anat fins a Maó i 897 fins a Eivissa. Els vols d'Air Nostrum a Menorca i Eivissa s'han operat cada divendres i diumenge del 24 de juliol al 30 d'agost.

Recordem que, a principis de juliol, la companyia aèria Arkia va informar que cancel·lava els vols que unien Tel-Aviv amb Lleida, Eivissa i Florència argumentant que aquesta decisió es va prendre a causa de l'increment de companyies de baix cost a Israel i el consegüent augment de l'oferta de seients a baix preu a l'aeroport de Tel-Aviv Ben Gurion i que, per tant, la companyia israeliana havia perdut competitivitat en el mercat d'estiu, a causa de l'increment del nombre de companyies de baix cost.

La companyia va assegurar, però, que continuarà operant a Alguaire a l'hivern i mantindrà l'aposta pel mercat d'esquí. Així doncs, segons van assegurar, el 15 de gener del 2016 tornaran a l'aeroport de Lleida-Alguaire, on operaran fins al 25 de març mantenint el mateix avió que l'any anterior, un Embraer 190, amb capacitat per a 110 passatgers per vol. Quan es va produir la cancel·lació de vols de la companyia Akia, tant el govern com la Diputació de Lleida es van mostrar “sorpresos” per la supressió dels trajectes que unien Tel-Aviv amb Lleida, aquest estiu. Van puntualitzar que la raó era estrictament empresarial, ja que no només van cancel·lar les operacions estivals amb Lleida, sinó també amb Eivissa i Florència.

Farré també va respectar la decisió causada per la ferotge competència. “Ho hem d'entendre, tot i que no ens agradi”, va declarar. Tot i això, s'espera reconduir aquesta situació de cara a l'hivern i a futures temporades d'estiu per poder portar turisme israelià a les comarques de Lleida.

LES XIFRES

5.500
passatgers
van viatjar des d'Alguaire a les Illes Balears durant la temporada d'estiu de l'any 2014.
3.335
usuaris
han volat cap a les Illes Balears durant els mesos de juliol i agost, sense comptabilitzar setembre.
65-70
per cent
d'ocupació
han registrat els vols d'Air Nostrum i es confia que la companyia hi continuï operant l'estiu que ve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona