Infraestructures

Santa Cristina demana a la Diputació ajut per refer la via de Romanyà al Mas Nou

Els veïns de la zona reclamen una solució al mal estat de la pista asfaltada, plena de clots

El consistori s'avé a pagar part de l'obra si l'ens l'assumeix

La millora del vial asfaltat que uneix el nucli cristinenc de Romanyà de la Selva amb la urbanització del Mas Nou, a la part alta de Platja d'Aro, és una reivindicació pendent des de fa anys. El vell paviment està molt malmès i, tot i els successius pegats, cada cop que plou s'obren nous esvorancs que fan la via difícilment transitable per als turismes. L'anterior govern en va pressupostar la millora en un parell d'ocasions, l'última, per 80.528 euros, però la inversió no figura en els plans immediats del nou executiu i diversos veïns van exigir solucions dilluns en el ple.

L'alcalde, Xavier Sala, va explicar que ha demanat ajuda a la Diputació, que s'ha avingut a col·laborar en la pavimentació a canvi que l'Ajuntament deixi preparada la subbase i diferents rebaixos per canalitzar l'aigua quan plou. El nou govern estudia com assumir els costos, una opció viable sempre que la Diputació accepti incorporar el vial a la xarxa de carreteres locals que administra a la demarcació.

Drecera veïnal

La carretera va sorgir els anys setanta, quan els promotors de l'actual golf Hapimag van asfaltar la pista per obrir-hi un accés alternatiu. Però, a més dels jugadors i els usuaris del resort, el vial ha esdevingut una drecera que permet estalviar uns set quilòmetres als veïns de Romanyà o les urbanitzacions com Les Teules o la Roca de Malvet que volen arribar a Platja d'Aro, o d'altres poblacions al nord de la C-31. Fins i tot, abans del desdoblament de l'actual autovia, la pista era una drecera per fugir dels embussos dominicals des de Platja d'Aro fins a Romanyà i Llagostera, per Panedes.

LES XIFRES

80.528
era el cost
reservat per l'anterior govern per arranjar el paviment entre Romanyà i la urbanització del Mas Nou.
7
quilòmetres
de recorregut es poden estalviar entre Romanyà i Platja d'Aro a través del vial.

Nou giratori a la cruïlla de Solius i Bell-lloc

La trobada entre els responsables municipals de Santa Cristina i els de l'àrea de Vialitat de la Diputació va tenir lloc per fer seguiment de les obres del nou giratori a la cruïlla entre la C-250a i les carreteres de Bell-lloc i Solius, que ja està pràcticament enllestida. La pròxima actuació que l'ens supramunicipal emprendrà al terme cristinenc serà la millora de la carretera entre Santa Cristina i Castell d'Aro, que s'afrontarà en les pròximes setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona