Infraestructures

Comerç

El futur del nou mercat de Sant Adrià

Provisionalitat indefinida

El nou mercat de Sant Adrià, que havia d'obrir avui, continuarà tancat fins que hi hagi un acord amb els concessionaris

Els paradistes es resignen a seguir a la instal·lació provisional on ja quatre anys que estan

La instal·lació provisional del mercat de Sant Adrià de Besòs es deteriora a mesura que passen els mesos, però no ho fan les esperances dels concessionaris, que resisteixen en espera que el consistori els ofereixi unes condicions econòmiques assumibles per poder ocupar una parada al nou mercat municipal. Avui era el dia que l'Ajuntament havia triat per inaugurar-lo. L'havia acordat amb Mercadona, que ha d'ocupar la superfície comercial de la primera planta de l'equipament. Finalment la firma de supermercats ha decidit no tirar endavant l'obertura fins que el mercat estigui en ple funcionament, tot i que es pot endarrerir fins a principi de l'any vinent, tal com reconeixen els concessionaris.

El president de la junta del mercat, Damià Leon, admet que estan “tranquils” perquè saben que el consistori està disposat a seure a parlar amb ells, tot i que el maig passat van renunciar en bloc a les parades del nou mercat i van reclamar que se'ls retornessin els 25.000 euros que cadascun havia abonat en concepte de paga i senyal. Segons han pogut saber els concessionaris, els tècnics municipals han enllestit la redacció del nou plec de condicions i ara el consistori, que governa el PSC en minoria, ha encetat una ronda de converses amb la resta de forces amb representació municipal per mirar d'arribar a un acord que pugui aprovar el ple. “Sabem que hi ha bones intencions per totes les parts i esperem que ens expliquin quines seran les noves condicions”, assegura el president dels concessionaris. Tot i que no coneixen oficialment els detalls del nou plec de condicions, tenen clar que és necessari ajustar el cost del metre quadrat de parada “als preus del mercat”, ja que la causa principal que els va fer renunciar va ser que el preu que els demanaven, 3.300 euros, era inassumible per uns paradistes que han vist com en els darrers anys les vendes han davallat un 40%.

Menys parades obertes

El fet d'ocupar unes instal·lacions provisionals cada cop més deteriorades i estar apartats del centre de la ciutat són alguns dels motius que indiquen els paradistes per explicar la baixada de vendes. Tampoc hi ajuda el context econòmic i el fet que a les instal·lacions provisionals cada cop hi ha més parades buides. “Aquest estiu han plegat una carnisseria, una peixateria i la parada de llegums”, explica Damià Leon. Es tracta de concessionaris que ja havien anunciat que no pensaven aspirar a una parada al nou mercat. Ara en queden catorze que havien sol·licitat disset parades al nou equipament, que en té trenta-quatre. El president dels concessionaris assegura, però, que si les condicions econòmiques són bones, hi pot haver algun concessionari que acabi demanant més espai del que tenia previst ocupar inicialment.

“Pensem que allà les coses ens aniran millor perquè pitjor no poden anar”, explica Sergi Hernández, encarregat del bar del mercat, que ha vist com la caixa que feia es ressentia pel tancament de parades i la baixada de les vendes. De la mateixa opinió és Hèctor Cos, peixater i membre de la junta del mercat, que recorda la implicació dels paradistes. “El meu avi i el meu pare han tingut parada a Sant Adrià. Som molts els que aguantem perquè és el nostre negoci, donem feina a altra gent i no tenim cap altra opció”, conclou Cos.

Plaça oberta
Tot i que el nou mercat encara no té data d'inauguració, la plaça del davant s'estrenarà aquest cap de setmana amb la primera fira d'artesania i alimentació, per la festa major. Es vol convertir aquest espai en un punt de trobada on es facin fires i esdeveniments que complementin l'activitat del mercat quan funcioni.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona