Infraestructures

El Reial Club Nàutic ja és l'accionista majoritari del port esportiu de Tarragona

Ahir va formalitzar la compra de les accions i va passar a tenir el 55,67 % del paquet

El president reconeix que no hi podran fer inversions milionàries

El Reial Club Nàutic de Tarragona ja és l'accionista majoritari de la societat Nàutic Tarragona SA, concessionària del Port Esportiu de Tarragona. Ahir va formalitzar la compra del 25% d'accions que estaven en mans de Jesús Martín, que sumades al 30,67 que ja disposava, el fa passar a tenir el 55,67% del paquet accionarial. L'operació –que ja havia avançat aquest diari– frena les aspiracions del fons d'inversió anglès MSS Real Estate, que estava interessat a adquirir el port esportiu i per al qual havia presentat un projecte per dinamitzar-lo.

La compra ha estat possible gràcies a les aportacions de diners de “determinats socis i persones afins al Club”, que van efectuar “expressament i exclusivament amb aquesta finalitat”, segons va confirmar ahir l'entitat.

El Reial Club Nàutic es dedica des del 1878 al foment, el desenvolupament i la pràctica continuada de l'activitat física i esportiva sense cap ànim de lucre. Segons Manuel Cremades, president del Club i també president de la societat Nàutic Tarragona SA, “l'objectiu d'aquesta operació és evitar interessos merament especulatius i garantir i defensar la continuïtat de la institució, el Club Nàutic més antic d'Espanya, com també de la resta d'usuaris del port esportiu”.

Respecte a la voluntat de MSS Real Estate d'injectar uns quatre milions d'euros en el projecte de dinamització de les instal·lacions, Cremades va respondre ahir: “Nosaltres no volem enganyar ningú i no podem prometre inversions de 4 milions d'euros, però ens sentim orgullosos i treballarem amb força i il·lusió per aconseguir un port esportiu de la ciutat i per a la ciutat, obert a tothom.”

LA FRASE

No podem prometre inversions de 4 milions, però treballarem per tenir un port obert
Manuel Cremades
President del Reial Club Nàutic

LA XIFRA

55,67
és el percentatge
de les accions del port esportiu que des d'ahir estan en mans del Reial Club Nàutic.

Botigues, oci esportiu i un hotel de luxe

El projecte de MSS Real Estate per al port esportiu es dividia en tres fases. En la primera convertiria la zona en un punt de trobada per a la ciutadania i el turisme, amb botigues, espais d'oci esportiu, restaurants i altres. A la segona, prevista per a l'any 2018, s'ampliaria el port sec i es construiria un nou varador. I a la tercera (per al 2025) aixecaria un hotel de luxe que, segons Íñigo Rosell, que representa MSS a Catalunya, tindria 200 habitacions i un centre de convencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona