Infraestructures i serveis

trànsit

infraestructures

La normalitat torna a Besalú amb la reobertura del pont de la C-66

La Generalitat ha acabat abans d'hora les obres de reforma del viaducte i ahir es va restablir el trànsit d'accés al poble per la banda de Banyoles

A un quart d'onze del matí, tècnics de Carreteres de la Generalitat i l'alcalde de Besalú feien l'últim repàs, just abans que s'obrís al trànsit, al pont de la C-66. Mitja hora més tard, els primers vehicles estrenaven el remodelat viaducte sobre el Fluvià, un cop acabades unes obres que han durat cinc mesos (tres setmanes menys de les previstes) i que n'han rejovenit tant l'estructura com l'aspecte.

A més, per als besaluencs i visitants habituals aquesta reobertura comportava el retorn a la normalitat, ja que sense l'accés de la banda de Banyoles els desplaçaments domèstics s'havien complicat. Per alleugerir-ho, Carreteres va construir una rotonda provisional a la recta de Fares, que la setmana vinent es desmantellarà. L'alcalde, Lluís Guinó, es mostrava satisfet pel resultat i pel fet que ho hagin enllestit abans d'hora.

La reforma, que ha costat 1,2 milions d'euros, ha estat la primera d'envergadura que s'ha fet al viaducte des que el van construir, en la postguerra, a partir de les restes del que hi havia hagut abans del conflicte bèl·lic. El projecte ha inclòs la rehabilitació dels arcs, la substitució de la sola (la plataforma) per una de més ampla, la instal·lació de noves baranes de seguretat i la millora de la senyalització. La sola, de 210 metres de llarg, fa 9 metres d'amplada, dels quals 6,5 corresponen a la calçada i la resta a una sola vorera situada a la banda que dóna al pont medieval. En aquesta part hi han instal·lat una barana de ferro Corten.

Ara tan sols falta la instal·lació d'il·luminació de seguretat al costat de la vorera, una obra que anirà a càrrec de l'Ajuntament.

LES XIFRES

1,2
milions d'euros
ha costat l'obra, que ha anat a càrrec de la Generalitat.
5
mesos
han durat els treballs, tres setmanes menys del que estava previst.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona