Infraestructures i serveis

iNFRAESTRUCTURES I SERVEIS

Calendari per a la nova biblioteca de Banyoles

L'Ajuntament s'ha proposat tenir decidit a finals d'any a quin lloc es traslladarà i seguidament redactar el projecte, però admet que ara per ara no es disposa de finançament

Abans de finals d'any estarà decidit el lloc on es traslladarà la biblioteca pública de Banyoles i es podrà redactar el corresponent projecte. Almenys aquesta és la previsió de l'Ajuntament, que –segons ha avançat l'alcalde aquesta setmana– té sobre la taula quatre opcions, totes consistents en edificis existents en desús i gairebé tots privats. No ha transcendit de quins emplaçaments es tracta, però és molt probable que un sigui la Caritat, l'edifici propietat del Bisbat ocupat actualment per Càritas, i que anteriorment s'havia esmentat com a espai per al nou institut de secundària, una possibilitat que finalment es va deixar de banda. En principi, està descartat l'immoble del carrer Verdaguer donat a la ciutat per la Institució Magdalena Aulina (Casa Nostra), que havia estat l'opció inicial quan, en el mandat anterior, es va començar a parlar del projecte de la nova biblioteca.

En qualsevol cas, el consistori vol un espai ampli al centre o molt a prop del centre de la ciutat, per substituir la seu actual del barri de la Vila Olímpica, que es considera massa allunyada del nucli, alhora que problemàtica pel que fa als accessos, ja que està en un primer pis.

El finançament

Però que a finals d'any se sàpiga on es farà la biblioteca i seguidament es redacti el projecte no vol dir que aleshores estigui assegurat el finançament. Noguer ha deixat clar que, seguint el model aplicat fins ara arreu del país, la inversió l'ha d'assumir principalment la Generalitat (el 50% del cost) i la resta, a parts iguals, la Diputació i l'Ajuntament. “És evident que una inversió que segurament serà molt alta no la podem assumir nosaltres sols”, ha assenyalat Noguer. En el pla d'inversions en equipaments culturals de l'Ajuntament per al període 2015-2017 es preveien uns 300.000 euros de les arques municipals per a la nova biblioteca.

Prioritat

Tenint en compte que és indispensable la participació del govern, s'obre l'interrogant de si la Generalitat disposarà de pressupostos en aquelles dates. Des del punt de vista de l'Ajuntament, quan es pugui tornar a invertir en la xarxa de biblioteques, Banyoles ha de tenir prioritat a l'hora de destinar les primeres partides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia