Infraestructures

Penjaran un crespó negre per cada dia d'obres al parc Central de Girona

L'Associació de Veïns de Sant Narcís vol iniciar el dia 18 “una acció de ciutat continuada” amb 2.992 crespons pels 8 anys transcorreguts i que cada mes una associació gironina en pengi 30 més

Un gran acte de ciutat a la zona d'obres del parc Central, amb la penjada massiva de gairebé 3.000 crespons negres com a eix principal i que tindrà continuïtat cada mes, és la idea amb què treballa l'Associació de Veïns del Barri de Sant Narcís per al dia 18 d'agost, en què es compliran 8 anys d'obres i es vol preparar una gran acció reivindicativa per exigir a Adif l'acabament dels treballs. La proposta es basa a penjar un crespó negre per cada dia d'obres i, per tant, el dia 18 se'n penjaran 2.922 –corresponents als dies d'aquests 8 anys–, i després es vol que el dia 18 de cada mes una associació o entitat gironina (com ara associacions de veïns o associacions de mares i pares d'escoles) sigui l'encarregada de penjar 28, 30 o 31 crespons negres més (en funció del nombre de dies dels mesos) fins que les obres acabin.

“Volem que sigui un acte de ciutat, no només de Sant Narcís, perquè el parc Central és cosa de tots. Si estem així és per l'estació del TAV, que és un bé de ciutat”, explica el president de l'Associació de Veïns del Barri de Sant Narcís, Xavier Reyner, que remarca sobretot que es vol fer “una reivindicació continuada, que no quedi com a cosa d'un dia, el dia 18 serà només l'inici”.

Reyner explica que ja n'ha parlat amb el regidor de Cultura, Carles Ribas, i que té la intenció de parlar-ne també amb els altres grups municipals. Cal recordar que l'alcaldessa i tots els grups han mostrat el seu suport als veïns.

Gran mural i samarretes

La penjada massiva de crespons negres és fruit d'una pluja d'idees que s'ha fet entre els veïns per tal de buscar propostes, en què també n'han sorgit altres que encara s'estan estudiant. La penjada de crespons negres és la que està més clara –“tothom hi estava d'acord i anirà endavant”, en paraules de Reyner–, però també ha agradat la proposta de realitzar un gran mural de denúncia a les tanques de l'obra, on aparegui una llista d'obres i actuacions de reposició pendents i una segona llista amb les obres de reposició fetes i qui se n'ha fet càrrec (Adif, Ajuntament...). La idea és que aquest mateix mural serveixi per fer un grafit i també una gran recollida de signatures amb dedicatòries i frases dels ciutadans. Reyner explica que s'està estudiant com fer-ho perquè “és més complicat de realitzar per un tema tècnic i de recursos” i que de moment no està ni descartat ni confirmat. De fet, encara falten 22 dies.

Una altra idea que s'ha pensat és fer samarretes reivindicatives, tot i que tampoc està clar a hores d'ara si es farà. De moment, a l'esdeveniment creat ja fa mesos a Facebook per l'associació de veïns pel dia 18 d'agost titulat “8è aniversari de la destrucció del parc Central de Girona”, es convida als ciutadans a fer propostes de disseny per a aquesta possible samarreta.

El president de l'Associació de Veïns de Sant Narcís subratlla que han volgut apostar per “accions positives i no negatives”, ja que consideren que “no cal anar a tallar una via”. En aquest sentit, explica que aquest seria “només l'últim recurs de tot” si les coses s'enquistessin.

LA DATA

18.08.16
és el dia
en què es compliran 8 anys d'obres al parc Central de Girona i en què es vol iniciar l'acció reivindicativa.

LA XIFRA

2.922
crespons negres
són els que es penjaran el dia 18 d'agost; un per cada dia d'aquests 8 anys d'obres.

LA FRASE

Volem un acte de ciutat, no només de Sant Narcís, i que sigui una reivindicació continuada
Xavier Reyner
president de l'associació de veïns del barri de sant narcís


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona