Infraestructures i serveis

municipal

infraestructures

Premià iniciarà l'obra del passeig marítim aquest mes

També començarà la urbanització dels carrers del nou port del municipi

El mes de setembre es preveu que s'iniciïn els treballs per fer realitat les noves edificacions d'aquesta infraestructura

Les obres del nou port de Premià de Mar van avançant. De fet, aquest mateix mes ja podrien començar els treballs per fer realitat una de les cireretes del pastís: la urbanització del nou passeig marítim. “Ara s'estan acabant de fer les prospeccions topogràfiques i els treballs fotogràfics, a més de desbrossar el terreny”, va dir el regidor d'Urbanisme, Antoni Subirà (CiU), que va confirmar que “de moment els treballs van tal com estava previst”.

Precisament, una de les zones d'urbanització més extensa de tot el projecte serà el passeig marítim. Amb una superfície total d'uns 15.000 metres quadrats, es dividirà en 7 illes o zones ben diferenciades. A grans trets, una estarà dedicada a la pràctica del patinatge, i com a gran atracció tindrà una banyera per fer-hi piruetes i salts. Una altra contindrà una pista de petanca i jocs lúdics per a gent gran; i una tercera zona serà per als més menuts, amb jocs infantils. Un espai amb paviment a manera d'àgora, amb subministrament elèctric, que estarà destinada a activitats culturals i una zona de pícnic acabaran de conformar el nou passeig marítim. Pel que fa a la vegetació, està previst plantar-hi espècies com ara pi o palmeres, entre d'altres. Tot plegat quedarà relligat amb un camí amb enllumenat que creuarà tot l'àmbit del passeig. A més, Antoni Subirà també va anunciar que serà també aquest mes d'agost quan està previst que es comencin a materialitzar els carrers de tot l'àmbit de terra de la futura infraestructura portuària.

Les edificacions

Aquest serà el pas previ perquè, segons el regidor d'Urbanisme, es pugui començar l'edificació, amb vista al setembre, dels locals que aniran al port. Aquesta part del projecte preveu construir una àrea comercial de 18.000 m², la qual estarà integrada per nou edificacions o illes d'una sola planta que es vol que facilitin el desenvolupament d'activitats relacionades amb l'esport, la cultura, la restauració, el lleure –diürn i nocturn– i els establiments dedicats al comerç. Dins d'aquesta oferta també hi haurà dos locals d'uns 1.300 m² de superfície, un dels quals es destinarà a l'àrea alimentària. Aquesta zona es comunicarà amb carrers que en facilitaran el passeig. Paral·lelament, durant aquests mesos també s'ha començat la perforació del que serà el nou pas subterrani que unirà el passeig marítim amb el municipi pel carrer Santiago Rusiñol, que ja està tallat al trànsit. De moment, el forat ja ha sobrepassat les vies del tren, i serà després quan es completarà passant també per sota l'N-II.

Un projecte de gran magnitud

Els treballs de construcció del nou port –que serviran per canviar de dalt a baix la fesomia marítima del municipi i que es van iniciar el març passat– està previst que tinguin una durada de 18 mesos i que costin uns 20 milions d'euros, a càrrec de l'empresa concessionària Marina Port Premià SL. El projecte de l'espai disposa d'una superfície total de 82.000 m². Altres obres del port que quedaran per fer seran les gairebé 1.000 places d'aparcament, algunes de les quals seran subterrànies. A més, el dic de ponent serà un passeig que servirà per allotjar una benzinera i finalitzarà amb un mirador. Segons l'Ajuntament i la concessionària, està previst que amb les obres i la posterior activitat, el port pugui crear uns 450 llocs de treball directes o indirectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.