Infraestructures

REE no vol ajornar l'inici del ramal de la MAT a la Selva

La companyia sosté que és una infraestructura necessària i que el recent informe dels enginyers catalans no els contradiu

Busca “consens territorial” per al projecte Riudarenes-Santa Coloma

La companyia Red Eléctrica Española (REE) no vol ajornar l'inici del ramal de la línia de molt alta tensió (MAT) al pas per la comarca de la Selva. Fonts de la companyia mantenen que el tram que ha d'enllaçar la subestació de Riudarenes amb la línia de la MAT Vic-Bescanó, que ja està en funcionament, “és una infraestructura necessària per al país [Estat]”.

L'informe del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya (Coiec) conclou que és innecessari el ramal entre Santa Coloma i Riudarenes, que té alternatives de
menys impacte. Tot i això, REE no se sent qüestionada. “L'informe no contradiu l'opció que plategem.” L'equip redactor de l'informe està format pel president de la comissió d'energia del Coiec, José Mª García Casasnovas, Antoni Tahull i Vicenç Badia.

La Generalitat ha paralitzat l'autorització a REE per fer el ramal entre Riudarenes i la MAT fins que el govern de l'Estat no estudiï les sis alternatives proposades per l'informe, que també destaca “la necessitat de la subestació de Riudarenes, l'emplaçament de la qual es considera idoni”, com s'hi llegeix.

El divendres 22 de juliol el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va exposar les conclusions de l'informe, en una visita a la seu del Consell Comarcal. L'informe proposa sis alternatives a la connexió de 400 kV.

Anàlisi pendent

REE recorda que “estudiarà” amb deteniment l'informe tècnic quan el tinguin. Hi afegeix que buscarà el “consens territorial”, és a dir, amb els ajuntaments i amb la Generalitat. Fa dos anys, el director general de transports de REE, Carlos Collantes, assegurava que sense el ramal de la Selva, el TAV corria el risc d' “aturar-se”.

LA XIFRA

220
kV
és la potència a què podria connectar la subestació de Riudarenes a Bescanó, segons l'informe dels enginyers.

“Tenim un avançament, no tot l'informe”

REE assenyala que només ha rebut “un avançament i no tot el contingut de l'informe”. L'informe, d'111 planes, va ser signat a l'abril pel Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya (Coiec). El Parlament va encarregar l'estudi al COIEC el 4 de juny de 2014 amb el propòsit d'analitzar si és necessària la línia elèctrica aèria a 400 kV des de la subestació de Riudarenes fins a la línia de la MAT Vic-Bescanó [el ramal de la Selva] i la viabilitat de substituir-la pel pas de la línia actual de 132 kV a 220 kV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona