Urbanisme

municipal

Girona expropiarà vuit finques al barri de Sant Pau si no les pot comprar

Són al carrer Universitat de Montpeller i l’objectiu és enderrocar-les per connectar-lo amb el carrer Pau Vila i Dinarès, davant del parc del Migdia

L’Ajuntament de Girona inicia un procés de negociació amb els propietaris de vuit finques del barri del Pla de Palau-Sant Pau amb l’objectiu d’enderrocar-les i obrir un nou tram de carrer. El govern va dir en una assemblea amb els veïns que donen de temps fins a final de setembre per arribar a un acord. Si no s’hi arriba, a l’octubre iniciaran els tràmits per a l’expropiació. Les finques –que són onze, però tres ja pertanyen al consistori– estan situades al carrer Universitat de Montpeller, a la confluència amb el carrer Universitat de Cervera. L’enderroc d’aquestes finques permetria connectar els dos carrers amb el carrer Pau Vila i Dinarès, davant del parc del Migdia. Aquests habitatges, molt degradats, han provocat les queixes d’alguns veïns per la brutícia i la inseguretat que s’hi genera al voltant.

En la reunió els veïns també van demanar que s’arregli l’entorn de l’escola Marta Mata. En concret, van reclamar que es facin les voreres de les finques pendents de construir a l’entorn de l’escola. La presidenta de l’associació de veïns, Mònica Tarradellas, diu que el govern de la ciutat s’ha compromès a fer, almenys, una de les voreres a través d’un pla d’ocupació. La situació la provoca el fet que l’Ajuntament no exigeix la construcció de les voreres als promotors fins que no du a terme les obres. Els veïns van demanar que s’obligui a urbanitzar aquests espais públics abans de fer l’obra, per evitar la degradació.

Per altra banda, el govern municipal es va comprometre a mantenir un punt de lectura al centre cívic Pla de Palau un cop la biblioteca s’hagi traslladat a la Casa de Cultura. Aquest trasllat es preveu que es faci el 2019. Els veïns van demanar també l’ampliació del centre cívic. Tarradellas explica que el govern va dir-los que de moment no hi ha partida pressupostària per fer front a aquesta inversió, però que quan sigui possible el centre cívic d’aquest barri serà el primer de ser ampliat. Per altra banda, els responsables municipals van dir als veïns que era factible fer el canvi de sentit de circulació del carrer Freser tal com demanaven alguns veïns. També es tirarà endavant el projecte per fer una plaça al carrer, entre els carrers Santiago i Sant Isidre.

LES FRASES

No entenem com es pot tenir l’entorn d’un centre escolar com el Marta Mata sense voreres. Demanem una resposta ràpida en aquesta qüestió
Valorem que el govern s’hagi reunit amb els veïns per palpar de primera mà les problemàtiques
Mònica Tarradellas
presidenta de l’associació de veïns de Pla de Palau-sant pau


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia