Infraestructures i serveis

Municipal

Manlleu busca entitats per dur l’estació de tren

L’Ajuntament està fent estudis de viabilitat més enllà de la gestió del bar

A mitjan setembre, l’Ajuntament de Manlleu reprendrà les reunions que ha iniciat amb les dues o tres entitats del tercer sector que podrien acabar gestionant l’estació de tren del municipi. Des de l’oficina de promoció econòmica (OPE) de l’Ajuntament s’estan fent estudis de viabilitat (plans d’empresa) pensant en “un projecte més global, que va més enllà de portar la cafeteria”, explica Betlem Parés, coordinadora de serveis personals i promoció econòmica de l’OPE. Segons Parés, s’està analitzant la possibilitat de dur a terme un projecte territorial i social que suposi una gestió global de l’entorn: el passeig del Ter, l’ús de la bicicleta...

Aquest nou enfoc s’ha considerat després que el concurs que va convocar Adif per trobar algú que portés el bar de l’estació quedés desert perquè no s’hi va presentar cap candidat. L’edifici de l’estació, al qual s’haurien de fer obres –sobretot en l’àmbit elèctric–, té parts que són propietat d’Adif i d’altres, de Renfe. En les reunions entre l’Ajuntament i Adif, aquesta última ha manifestat que, un cop es faci l’adjudicació del bar, amb una concessió prevista per deu anys, “de la resta se’n pot anar parlant”, diu Parés, que destaca l’interès i les facilitats que ofereix Adif perquè l’edifici “tingui una utilitat”. L’estació de Manlleu és una de les vuit de la demarcació de Barcelona on Adif ha anunciat per al 2017 i el 2018 actuacions de millora i conservació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia