Medi ambient

Territori

La Terra Alta i el Montsià són líders en el reciclatge

Les dues comarques es troben entre les cinc millors de tot Catalunya en recollida selectiva

Les Terres de l’Ebre es mantenen per damunt de la mitjana catalana, mentre que al Camp de Tarragona les dades són pitjors

La recollida selectiva de residus als municipis de la demarcació continua avançant a dues velocitats diferents. A les Terres de l’Ebre, es troben per damunt de la mitjana catalana en el percentatge de residus municipals que van reciclar l’any passat, i el Camp de Tarragona continua al darrere, tot i que ha millorat resultats respecte del 2015 i s’ha acostat més a la mitjana catalana pel que fa a la proporció de brossa generada que es recicla.

Segons el darrer balanç fet públic per l’Agència Catalana de Residus, la Terra Alta és la comarca de la demarcació on es van separar més fraccions reciclables del total de residus, un 52,35%. Amb aquestes dades, la comarca se situa la tercera de Catalunya amb més bona recollida selectiva bruta, tan sols superada per Osona (que en lidera el rànquing, amb gairebé un 60% de recollida selectiva) i el Pallars Sobirà. La Terra Alta ha escalat fins aquest lloc amb un augment del reciclatge del 6,63% respecte a les dades de l’any anterior.

L’altra comarca que està entre les cinc primeres de tot Catalunya és el Montsià, on l’any passat es va reciclar el 51,10% dels residus generats, malgrat que les xifres són lleugerament pitjors de les del 2015. Tot i així, aquestes dues comarques juntament amb la Conca de Barberà (que és l’única comarca del Camp de Tarragona que recicla més de la meitat dels residus que genera, amb un 50,10%) són les úniques tres comarques de la demarcació que han assolit l’objectiu europeu de reciclar el 50% de la brossa abans de l’any 2020.

Baix Penedès, a la cua

Les quatre comarques de les Terres de l’Ebre, de fet, es troben per damunt de la mitjana catalana, que el 2016 es va situar en el 38,5% dels 3,7 milions de deixalles generats a tot Catalunya. La comarca ebrenca amb uns resultats més baixos és el Baix Ebre, que també retrocedeix lleugerament respecte al 2015, amb un 40,08%.

L’altra cara de la moneda és el Camp de Tarragona, on dues de les comarques més poblades (Baix Penedès i Tarragonès) continuen molt per sota de la mitjana. El Baix Penedès té els pitjors resultats de la demarcació i els quarts més baixos de tot Catalunya, amb un 28,30% de reciclatge. Tot i així, és de les comarques que més millora els resultats, amb un augment del 8,21%. El Tarragonès, per la seva banda, es queda en un 33,79% de recollida selectiva. El Baix Camp és la comarca que més millora els resultats, amb un augment del 11,50%.

LES XIFRES

37,85
per cent de deixalles
és la proporció generada a la demarcació que es va reciclar en total durant l’any passat.
99.204
tones
de residus no reciclables de la fracció resta o neteja viària són les que es van incinerar sols al Tarragonès.

Cada veí genera 555 kg de brossa

Cada habitant de la demarcació de Tarragona va generar, durant l’any passat, 555,34 quilos de residus. En total, van recollir 440.145,34 tones de brossa entre el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Totes les comarques van augmentar el nombre de deixalles generades, llevat del Baix Ebre, el Montsià i la Ribera d’Ebre, on es van reduir lleugerament.

Pel que fa als residus que es van separar per al seu reciclatge, a tota la demarcació se’n van recollir 166.619, 31 tones en total, fet que suposa una mitjana de 210,23 quilos de deixalles reciclades per cada habitant. La recollida selectiva, per tant, va suposar un 37,85% del total de residus municipals generats, lleugerament per sota de la mitjana catalana.

Diverses comarques de la demarcació també continuen incinerant gran part de la brossa que no poden reciclar; el Tarragonès, de fet, és l’única comarca catalana que l’any 2016 va incinerar tots els residus que es van dipositar a la fracció resta, un total de 99.204 tones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona