Urbanisme

municipal

mobilitat

Fan un vial per a vianants i ciclistes entre Sant Miquel i el Morrot, a Olot

S’aprofita la major part del camí actual, que es condiciona perquè sigui més accessible per a tothom, però sobretot per als alumnes de l’institut Montsacopa

El vial per a vianants i ciclistes entre els barris de Sant Miquel i el Morrot, a Olot –reclamat pels veïns de Sant Miquel en un procés participatiu per triar les inversions que calien fer al barri–, s’està començant a construir i està previst que ja s’hi pugui circular a finals d’aquest mes o a principis d’octubre. Inicialment es preveia que estigués enllestit a l’inici del curs escolar, però el començament de les obres s’ha retardat per complicacions administratives, segons l’Ajuntament.

Els treballs es concentren al tram inicial del barri de Sant Miquel. El vial resseguirà bona part del camí ja existent al peu dels volcans de la Garronada i del Montsacopa, però que en l’actualitat té trams on el terra és molt irregular i estret. El fan servir principalment alumnes de Sant Miquel que estudien a l’institut Montsacopa, situat al Morrot, i també la nombrosa colònia índia de Sant Miquel i les Tries per anar al temple sikh, al Morrot, a banda de la resta de veïns de tots dos barris, ja que és la via més directa entre les dues zones.

Pressupostades en uns 50.000 euros, les obres consisteixen a obrir la via a l’aparcament del carrer Rei Martí l’Humà de Sant Miquel per connectar-la amb el traçat antic. El tram que va de Sant Miquel a la carretera de les Feixes s’eixamplarà fins a 2,5 metres i al terra s’hi aplicarà sauló compactat. Completat aquest tros, molt planer, els usuaris hauran de compartir amb els vehicles a motor uns 100 metres de la carretera de les Feixes. Al tram final es condicionarà el caminet actual, que s’enfila fins al final del carrer Puigmal, en l’extrem de llevant del Morrot. El sender també s’eixamplarà (s’han hagut de retallar uns quants horts), el terra es compactarà i on hi ha un marge amb un desnivell força alt es col·locarà una barana de fusta. Per executar el projecte s’ha hagut de pactar un lloguer amb e l propietari d’uns terrenys de Sant Miquel.

LA DATA

02.10.17
és el dia
en què probablement ja es podrà passar pel nou camí, un cop enllestides les obres.

Els punts de llum hauran d’esperar

El projecte inclou la instal·lació de punts de llum al llarg del vial, però això no s’executarà ara. El regidor de via pública, Josep Gelis, va explicar ahir que s’està estudiant el model de fanal que hi posaran perquè causi el menor impacte possible, ja que el camí està situat, en part, dins dels límits del Parc Natural de la Zona Volcànica. Probablement s’optarà pel mateix model que aviat col·locaran a l’accés al volcà Montsacopa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia