Medi ambient

Municipal

Clamen que Vilassar de Mar tanqui millor la deixalleria

Fa més d’un any que els municipis veïns de Cabrera i Cabrils que hi tenen el servei mancomunat volen una tanca nova per millorar-hi la seguretat

No s’avança perquè la inversió s’incloïa al pressupost que està prorrogat

Cabrera de Mar i Cabrils estan satisfets a mitges del servei mancomunat de la deixalleria que mantenen amb Vilassar de Mar. D’una banda, no tenen cap queixa de la gestió de residus que hi porta a terme l’empresa Arca del Maresme, però en canvi, sí que retreuen que l’Ajuntament de Vilassar de Mar, que és el gestor de l’equipament, no hi faci les mínimes millores per garantir-ne una bona imatge i la seguretat. “Demanem que s’endreci i es tanqui com cal perquè la imatge és lamentable, i amb això no avancem”, es lamentava el regidor de Medi Ambient de Cabrera, Enric Mir (ERC), coneixedor de la situació política al poble veí, en què el govern no ha pogut aprovar pressupostos, que estan prorrogats sense poder fer inversió. A Vilassar de Mar, el regidor de Medi Ambient, Joan Roca, (GentxVilassar) no amaga que la inversió es necessària en una instal·lació molt accessible al Camí del Mig i amb accés a peu de carrer, amb uns tancaments deficients.

La inversió del tancament perimetral de tota la deixalleria té un cost de 51.000 euros que, segons el regidor, ja es va incloure en l’últim pressupost, amb una partida majoritària que hauria d’assumir el consistori vilassarenc com a gestor de 32.500 euros. “Es tornarà a incloure al pressupost de l’any vinent i confiem que es pugui tirar endavant”, va explicar Roca. A tot això, el servei d’intervenció de Vilassar de Mar difereix de la manera com els dos ajuntaments veïns estaven d’acord a l’hora incorporar la despesa de la inversió que els correspon en la quota anual que paguen pel servei. “Tothom està disposat a pagar, només hem de trobar la manera de fer-ho”, diu el regidor de Vilassar de Mar, que reconeix que també tenen dificultats per gestionar-ne una alternativa, ja que s’han quedat sense la figura del cap de serveis territorials.

Cal millorar-ne la imatge

A l’Ajuntament de Cabrils, la regidora de Medi Ambient, Marta Gómez (PDeCAT), assegura que el que els preocupa és la imatge de deixadesa de l’equipament. “No tenim tants robatoris com abans, però convé rentar-li la cara”, puntualitza. Segons explica la regidora, juntament amb Cabrera han posat a licitació la recollida de residus conjunta, amb què n’han millorat la imatge, i que voldrien estendre també a la deixalleria.

LA XIFRA

51.000
euros
és el cost de la tanca perimetral nova, 32.500 dels quals els assumeix el gestor, Vilassar de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia