Medi ambient

Jocs Mediterranis Tarragona 2018

eficiència energètica

Aposta de Tarragona 2018 per l’eficiència energètica

Uns geògrafs avalen el projecte de ciutat intel·ligent (‘smart city’) amb panells solars, il·luminació LED i el sistema de recollida d’aigües

L’estadi d’atletisme disposa d’autoventilació i llum solar tot el dia

Tarragona va rebre ahir la visita de dos geògrafs especialitzats en ciutats intel·ligents per comprovar que el projecte smart city a l’Anella Mediterrània situada a Campclar s’ha complert. Els experts van certificar que l’obra pública ha estat treballada amb criteris d’eficiència energètica a partir d’alguns exemples com ara el sistema de reg pensat per estalviar i reutilitzar l’aigua, un estadi d’atletisme que es ventila per si sol sense la necessitat d’instal·lar-hi aparells d’aire condicionat o els panells solars i la il·luminació LED per evitar la contaminació lumínica.

Tot i així, la directora de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, Begoña Floria, va remarcar que, tot i que les aplicacions tecnològiques són importants, el que s’ha de tenir en compte és el disseny de l’espai: “Servirà com a zona de trobada que cohesiona els barris de ponent i s’atorga a aquesta àrea –encara que estigui envoltada d’indústria i comerç– un pulmó verd.” A més, hi va afegir que “més enllà de l’àmbit esportiu, l’Anella permet ser un punt on les famílies podran gaudir i on la ciutadania es podrà trobar”.

Per la seva part, un dels geògrafs de la consultoria Geocyl, Pablo Rodríguez, va explicar que els dos objectius de l’empresa són difondre i analitzar les iniciatives de ciutat intel·ligent. Després de la visita, Rodríguez va puntualitzar que “hi ha un projecte smart lligat a l’Anella Mediterrània i preveu accions de millores energètiques i d’il·luminació, entre d’altres”. El geògraf va concloure: “Tot ha estat resolt de la millor manera possible.” Fins ara unes 150 persones ja s’han inscrit per visitar els equipaments de l’Anella. Ho podran fer a partir del 2 d’octubre quan torni a funcionar l’estadi d’atletisme.

LA XIFRA

150
persones
s’han inscrit per visitar els equipaments de l’Anella Mediterrània a partir del 2 d’octubre.

Eficiència a l’estadi d’atletisme

Un clar exemple d’eficiència energètica es troba a l’estadi d’atletisme. El sostre està revestit amb ceràmica per fer d’aïllant i així a l’hivern l’escalfor no marxa i a l’estiu no entra. Les tires fixes col·locades a l’exterior de diferent manera estan pensades per aprofitar la llum solar durant tot el dia; és a dir, l’interior de la infraestructura té llum solar durant tot el dia. A més, un altre exemple d’eficiència és que a la part superior s’ha instal·lat una claraboia per si algun dia fos necessari tancar-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona