Administracions

municipal

impostos

Girona apujarà un 7% la taxa d’escombraries pel tancament de Campdorà

L’increment s’aplicarà els anys 2018 i 2019, temps en què la planta estarà en obres

S’afegirà a la puja un 2,4% de l’augment generalitzat d’impostos

La taxa d’escombraries a la ciutat de Girona pujarà un 7% més els pròxims dos anys a causa del tancament de la incineradora de Campdorà, que es durà a terme a partir del desembre. En declaracions a Televisió de Girona, el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació, Eduard Berloso, va explicar que aquesta seria una de les conseqüències a les quals s’haurà de fer front per procedir a la remodelació de la incineradora, per modernitzar-la i fer-la més eficient.

A aquest augment caldrà sumar-hi el 2,4% que el govern de la ciutat ja ha anunciat que pujaran els impostos i taxes de l’any vinent per adequar-lo a l’índex de preus de consum (IPC) i després de sis anys sense increments. La setmana que ve està previst celebrar el ple en què es votaran les ordenances fiscals. Així doncs, l’augment acumulat que notaran els gironins en la taxa d’escombraries, que es paga a través del rebut de l’aigua, serà pràcticament d’un 9,6%. Segons Berloso, seran només dos anys, perquè quan es reobri la incineradora es vol retirar l’augment extraordinari d’un 7% que ara es farà.

Els residus, a Barcelona

Una de les qüestions que estan damunt la taula és on es duran els residus els dos anys que Campdorà no funcionarà. El regidor diu que s’estan analitzant diverses opcions, però que pren cos la de portar-los a un abocador de la demarcació de Barcelona.

El motiu és que els abocadors de Lloret de Mar i de Solius, si bé podrien assumir els residus de Girona, Salt i Sarrià de Ter bona part de l’any, no tindrien prou capacitat durant els mesos d’estiu, en què en molts dels municipis usuaris habituals d’aquests abocadors s’incrementa molt la població a causa de l’arribada de turistes.

El tancament de la incineradora de Campdorà ha de revertir, diu Berloso, en una eficiència més gran de la planta i també en un compliment més rigorós de les implicacions mediambientals d’una infraestructura d’aquest tipus. La incineradora estarà preparada també per produir més energia de la que produeix ara, que si la normativa del moment ho permet es procurarà vendre per generar nous ingressos.

LA FRASE

Els residus de Salt, Sarrià i Girona aniran a un abocador de la demarcació de Barcelona
Eduard Berloso
regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació

LA DATA

12.2017
es tancarà
la incineradora de Campdorà per fer-hi obres de millora. Estarà tancada durant dos anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia