Infraestructures i serveis

Les obres al Teatre El Jardí faran canviar la programació

Els treballs tindran un cost de 300.000 euros i serviran per restaurar el sostre, millorar l’accessibilitat i reforçar les mesures de seguretat

Més endavant es vol canviar butaques

Les obres de reparació del sostre, qualificades com de manteniment des de l’executiu figuerenc, es faran durant els primers sis mesos d’aquest any vinent, segons ha confirmat aquesta mateixa setmana el govern municipal de Figueres a través del seu servei de comunicació. Es preveu la restauració completa del sostre, la millora de l’accessibilitat i el reforç de les mesures de seguretat amb un cost aproximat de 300.000 euros. Amb vista a l’any 2018, es vol destinar una partida del nou pressupost al canvi de butaques de la platea.

Els treballs previstos comportaran el trasllat de la programació escènica i les activitats que es duen a terme en aquest teatre cap als altres equipaments culturals municipals.

Els danys al sostre del Teatre El Jardí es van detectar el dijous 31 d’agost. Aquell dia s’hi feia el concert inaugural del Festival Acústica (Rosalía & Refree), que inicialment s’havia de fer a fora però al final es van haver d’aixoplugar. Els danys van obligar a impedir l’accés al públic en alguna zona de la platea per precaució en detectar esquerdes en el revestiment de guix del sostre.

De moment hi ha programació fins a final d’any. L’últim espectacle en cartell és la representació nadalenca El primer Nadal dels pastors, amb l’última sessió el diumenge 7 de gener. A partir d’aquí, l’equipament cultural restarà tancat. Els treballs de reparació no es consideren de gran urgència, fet que permet acabar la programació prevista. Figueres disposa d’espais amb menys capacitat que podrien assumir espectacles tot i que de format inferior. És el cas de la Cate, de l’auditori dels Caputxins i fins i tot el Teatre del Bon Pastor, recentment inclòs en el circuit de la programació local.

El Teatre El Jardí va ser construït l’any 1914 i inaugurat el 1916, obra de l’arquitecte Llorenç Ros i Costa, amb una capacitat per a 941 espectadors, i està inclòs en l’Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

LA XIFRA

941
espectadors
és la capacitat actual del Teatre Municipal El Jardí de Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona