Urbanisme

municipal

medi ambient

L’Horta limita els seus usos a pagesos i indústria sostenible

Consens a la Comissió de l’Horta de la Paeria per aprovar un pla que prioritza l’agricultura i el paisatge rural però obre portes a noves activitats

Del document en deriven ordenances, un pla de seguretat i canvis en el POUM

La Comissió de l’Horta de la Paeria va aprovar amb un ampli consens el pla d’usos d’aquest espai agrari que abraça prop de 20.000 hectàrees al voltant del nucli urbà de la capital. L’acord pretén preservar el paisatge agrari i rural i potenciar els usos agrícoles i ramaders, alhora que s’obre a noves activitats sempre que aquestes estiguin arrelades al territori, aportin innovació i valor afegit i siguin sostenibles.

Per primera vegada, Lleida regula l’activitat que es pot fer a l’Horta amb un document que s’aprovarà al ple del dia 24. Segons el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, “es tracta d’un pla estratègic que posa línies vermelles i marca objectius a desenvolupar”. El president de la Comissió de l’Horta, David Melé, va destacar l’acord perquè tancava dos anys de feina “i obre una gran finestra d’oportunitats”.

Del pla d’usos es derivaran regulacions més concretes amb una ordenança i canvis en el POUM, i també es demanarà l’elaboració d’un pla director de seguretat específic per a les partides de l’Horta. L’objectiu principal és fomentar els usos agraris però permetre noves iniciatives empresarials que passin per la petita indústria agroalimentària, com ara obradors de transformació que fins i tot es podrien compartir entre diversos propietaris o empresaris. El pla d’usos aprovat en la comissió, que ha recollit més de 60 propostes de veïns i grups polítics, preveu la millora de les infraestructures en telecomunicacions, subministrament d’aigua, proveïment energètic, mobilitat i serveis bàsics, sobretot per a la gent gran o persones vulnerables. En l’àmbit agrari es proposen incentius fiscals, ajuts o fons d’inversió per a projectes agroalimentaris, projectes experimentals, de formació o de transferència tecnològica en col·laboració amb la UdL o l’IRTA. En l’àmbit productiu es vol fomentar la comercialització dels productes de la zona, potenciar la marca Horta de Lleida i la cadena de valor, incloent-hi els preus. Pel que fa a l’urbanisme, es limitaran les construccions a reconstruccions, reformes i ampliacions, segons la llei vigent, i sempre per millorar les activitats permeses, entre altres mesures. Grups de l’oposició com ara ERC o la Crida van exigir incloure partides pressupostàries per anar ja implementant mesures.

LA XIFRA

60
propostes
rebudes dels col·lectius implicats de l’Horta i dels grups polítics; la majoria s’hi han incorporat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona