Urbanisme

Societat

Un litigi fa demolir un hotel gairebé acabat a Taradell

L’edifici s’ha d’aterrar parcialment per una sentència del Tribunal Superior

El propietari ha presentat una demanda contra l’Ajuntament perquè se suspengui l’enderroc fins que hi hagi acord

El propietari de l’hotel que es va començar a construir el 2007 a la urbanització La Roca de Taradell, Josep Muntal, ha presentat una demanda contra l’Ajuntament perquè se suspengui la demolició de l’edifici fins que hi hagi un acord de responsabilitat patrimonial. L’enderroc (així com l’anul·lació de la llicència d’obres i del permís d’activitats) és la conseqüència d’una sentència que va dictar el 2012 el Tribunal Superior de Justícia sobre el contenciós presentat per un veí amb segona residència a Taradell en el moment que es va iniciar l’obra. El tribunal va considerar que una part de l’hotel no complia les normes subsidiàries pel que fa a les distàncies amb els vials i d’ocupació màxima de parcel·la. Muntal diu que quan va començar a fer l’hotel tenia tots els permisos i llicències, que les primeres al·legacions presentades pel veí van ser rebutjades per l’Ajuntament i al jutjat, i que amb la modificació del POUM que hi ha hagut l’ocupació de la parcel·la ara pot ser d’un 50%.

El litigi va coincidir amb un concurs de creditors de l’empresa de Muntal, Aires del Montseny SL, aprovat amb conveni el 2011. Durant un any Muntal va buscar finançament per acabar l’edifici, però amb la sentència del 2012 ni va poder continuar les obres ni complir el conveni. Actualment Aires del Montseny està en fase de liquidació i l’administrador concursal ha autoritzat a l’Ajuntament –amb qui aquest mitjà ha intentat posar-se en contacte– l’enderroc, que va començar fa uns dos mesos.

Muntal lamenta que la demolició de l’hotel es faci de mala manera, causant greus desperfectes a tot l’edifici, ja que gran part de les instal·lacions d’aire i aigua han quedat tallades. L’hotel té 2.800 m² construïts, amb 21 habitacions d’uns 40 m² cada una, pàrquing subterrani per a 25 cotxes i bugaderia. Un 90% està acabat i quasi només hi faltava el mobiliari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona