Infraestructures i serveis

municipal

seguretat

Els veïns d'Arenys de Munt volen més càmeres de vigilància, ara a la piscina

És l'actuació més votada dels pressupostos participatius, igual que millorar els embornals a l'escola Sobirans

El govern reconeix el retard en les accions

No s'ho han pensat dues vegades els veïns que han votat sobre els pressupostos participatius. Entre les accions que proposava el govern municipal, s'han decantat per la instal·lació de càmeres de videovigilància a la piscina municipal. Una actuació, amb un import de 4.500 euros, per millorar l'equipament esportiu, que està situat als afores del nucli urbà, a la part alta de la riera de Sobirans. “No ens sorprèn perquè a l'estiu tenim molts problemes amb les bretolades quan entren dins el recinte a la nit”, explica el regidor de Comunicació, Josep Sànchez. Amb la gravació d'imatges el govern confia posar-hi fre, tal com ja va passar als jardins de la masia de can Borrell, on ja fa uns anys també es van instal·lar sistemes de videovigilància.

Aquesta actuació ha aconseguit 101 vots dels veïns, els mateixos que les obres de millora dels embornals del pati de l'escola Sobirans, que representa un import de 3.000 euros.

Entre les propostes de més valor econòmic que s'han aprovat per a l'any vinent, hi ha la reforma de la masia de can Borrell, que costarà uns 25.000 euros, i condicionar els entorns i jardins d'aquest equipament municipal que conté diverses entitats i la sala de plens, amb uns 20.000 euros. Els veïns també han considerat urgent la millora dels jocs infantils al parc de Can Jalpí, on es preveu destinar uns 20.000 euros.

Tot i no sortir entre les propostes més votades, el govern ja ha anunciat que el 2017 pensa reforçar amb sistemes de videovigilància les àrees d'emergència de la brossa com ha fet a l'aparcament Bellsolell i eliminar aquests “abocadors incontrolats a l'aire lliure”. Aquestes càmeres s'hauran d'instal·lar al costat de la deixalleria del polígon i a l'entrada de la urbanització de L'Ajup.

El procés participatiu, que va acabar al setembre, ha permès determinar inversions i serveis per al 2017 per un import de 133.400 euros. Hi han participat 270 veïns, molts dels quals a través del formulari digital, i únicament es van desestimar quatre vots nuls.

Pendents del 2016

La llista de noves peticions arriba quan encara estan pendents d'executar les obres del 2016, entre les quals destaca la reforma de la pista municipal. El regidor d'Economia, Josep Sànchez, reconeix el retard, pendents de la aportacions de crèdit de la Diputació amb què comptem les finances municipals per tirar endavant inversions. “Estem mirant de poder-hi destinar recursos propis i no dependre del crèdit per fer les accions”, assenyalava el regidor com a tema de debat i treball amb els grups de l'oposició. “Fa la sensació que no s'avança, però hi estem a sobre”, assegurava.

LA FRASE

Estem mirant de poder-hi destinar recursos propis i no dependre del crèdit per fer les accions
Josep Sànchez
regidor de coordinació, economia i comunicació

LA XIFRA

133.400
euros sumen els projectes d'inversió i serveis pels quals han votat 270 persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona