Serveis

Vidreres connectarà amb el Pasteral a principis del 2017

Les obres són el primer pas per independitzar la xarxa d'aigua local de la de gestores de les urbanitzacions

L'Ajuntament de Vidreres preveu començar les obres de connexió de la xarxa d'aigua local amb el Consorci de la Costa Brava a mitjan novembre, segons va explicar l'alcalde, Jordi Camps. Un cop esgotat el termini de presentació d'ofertes, en total van presentar-se a concurs 25 empreses, i aquesta setmana ja es podria donar a conèixer quina durà a terme les obres.

El projecte, que té un cost de 490.000 euros (IVA inclòs), representarà un pas més en la desconnexió de la xarxa local de l'aigua i les empreses privades que gestionen el servei a les urbanitzacions, Rec Madral i Riera de Cabanyes, un servei que ha estat envoltat d'una llarga polèmica. A més, a final d'any també s'acaba el conveni pel qual Vidreres s'abastia de la xarxa d'aigua de Caldes de Malavella.

“Ja hem obert les pliques i ara els tècnics han de valorar quina és l'oferta guanyadora”, va explicar Camps, que hi va afegir que en el plec de condicions es valorava que el cost de les obres fos a la baixa, més anys de garantia, que es proposés reduir el temps d'execució de l'obra i que l'empresa destinés diners a obres sostenibles o amb menys impacte ambiental. Un cop licitada l'obra, començaran els treballs, que tenen un termini d'execució de quatre mesos.

El primer quilòmetre i mig

Malgrat tot, l'alcalde creu que les obres podrien estar acabades en tres mesos, ja que la majoria de les empreses presentaven terminis d'execució més curts. “Les obres significaran que la connexió provisional amb Caldes deixa de funcionar i som nosaltres que ja tenim el primer quilòmetre i mig de canonada”, va valorar l'alcalde.

En una segona fase, que es projectarà en el futur, s'han de fer disset quilòmetres de canonades, que permetran deixar de dependre definitivament de la xarxa de les empreses privades, va valorar Camps. Aquesta és la part més costosa del projecte de municipalització de l'aigua, ja que representa fer una canonada paral·lela a la xarxa de Rec Madral.

LA XIFRA

25
empreses
s'han presentat a concurs per fer les obres de connexió amb el Consorci de la Costa Brava.

Una memòria que preveu l'expropiació

L'Ajuntament de Vidreres va aprovar al mes de juliol la memòria per municipalitzar el servei de l'aigua en tot el municipi. La memòria es va fer arribar llavors a la Generalitat, i en el termini de sis mesos l'Ajuntament havia de tenir-ne el vistiplau i estaria legitimat, entre altres coses, per expropiar la xarxa d'aigua de Rec Madral. La memòria també preveu un sistema tarifari diferent entre el centre i la Goba i la resta d'urbanitzacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona