Infraestructures i serveis

Mobilització per mantenir el tren de nit a Portbou

L'associació d'usuaris de la línia Perpinyà-Cervera-Portbou, sindicats de treballadors de Renfe i la SNCF de l'Estat francès, així com representants dels ajuntaments de les dues bandes de la frontera, participaran demà en una concentració convocada a Portbou i Cervera en defensa d'aquesta línia de tren. La convocatòria és motivada per l'anunci del govern francès de suprimir a partir del dia 10 de desembre el tren de nit París-Portbou-Barcelona. Josep Lluís Sales, alcalde de Portbou, tot i que remarca que la part més afectada per aquesta supressió serà la de l'Estat francès, també subratlla que representarà una pèrdua per a Portbou, on els viatgers d'aquest tren de nit canviaven de comboi i ho aprofitaven per comprar al poble. Per l'associació d'usuaris, aquesta supressió és un altre pas dels governs francès i espanyol en contra de la dignificació de la línia de tren convencional i en contra de l'interès dels viatgers. Aquest dimarts passat una primera concentració d'usuaris va tenir lloc a l'estació de trens de Perpinyà per denunciar aquesta supressió.

Demà la primera mobilització ha estat convocada per l'associació d'usuaris del tren a les 8.12 h a l'estació de Portbou. I està previst fer una altra concentració a partir de les 10 h a l'estació de Cervera de la Marenda.

Sindicats de cada banda

Una delegació del sindicat Comissions Obreres de Girona participarà en aquesta concentració com a mostra de suport a les mobilitzacions del sindicat nord-català CGT. Els sindicats volen mostrar el seu rebuig a la supressió dels trens nocturns entre París i Girona/Barcelona perquè “suposarà una clara disminució del transport públic i la pèrdua de dotzenes de llocs de treball”. CCOO aposta per una reclamació conjunta a favor de les connexions que permetin el desenvolupament del corredor mediterrani i el desenvolupament de l'enllaç multimodal de Vilamalla, així com que s'asseguri la sostenibilitat de la línia ferroviària Perpinyà-Cervera-Portbou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona