Infraestructures i serveis

Municipal

El transport públic de Lleida congela tarifes

L'ATM acorda mantenir els preus dels títols per al 2017 i millora bonificacions

El consell d'administració de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida va acordar ahir la congelació dels preus dels títols de transport per a l'any 2017. El manteniment de preus s'emmarca en la política de foment d'ús del transport públic i és possible perquè la Generalitat i les administracions consorciades mantenen les seves aportacions al sistema tarifari integrat, segons l'ATM. La mesura afecta també les tarifes dels trens regionals i de les línies interurbanes d'autobús del Pirineu i Aran.

Pel que fa a l'evolució dels viatgers, de gener a octubre del 2016, el sistema de transport públic de l'ATM de Lleida ha assolit la xifra de 6,9 milions de viatges, cosa que suposa un augment del 2,24% respecte al mateix període del 2015. Destaquen els increments en el sistema ferroviari i el servei d'autobusos urbans.

També es millora la bonificació per a persones en situació d'atur. Així, la T-Aturat és basa en el títol T-Mes que els beneficiaris paguen a preu de T-10 d'una zona. Podran accedir a aquesta bonificació les persones en situació d'atur que rebin una prestació pública inferior al salari mínim interprofessional. Aquestes mesures entraran en vigor l'1 de març del 2017, atès que caldran dos mesos per adequar els mecanismes de tramitació per tal que siguin àgils i segurs. Aquest canvi farà que el transport públic sigui més accessible per a un col·lectiu amb unes necessitats evidents de tarifació social, segons va acordar l'ATM de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia