Infraestructures i serveis

Demanen una pròrroga de quatre anys al govern per invertir 2,5 milions a Blanes

L'Ajuntament planifica una intervenció als barris de s'Auguer i sa Massaneda

L'actuació al nucli urbà fins al 2020 està inclosa en el pla econòmic i financer

L'Ajuntament de Blanes ha sol·licitat a la Generalitat una pròrroga excepcional de quatre anys (2017-2020) per executar les obres als barris de s'Auguer i sa Massaneda, al centre de la vila, on preveu invertir 2,5 milions d'euros. L'equip de govern de Blanes (PSC, CiU i ERC) podrà finançar la intervenció “integral” a l'àrea gràcies al pla econòmic i financer (PEF) aprovat en el ple de dijous, admet la regidora d'Urbanisme, la socialista Pepa Celaya. El pla econòmic està motivat per la liquidació del Consorci Urbanístic del Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes, que ha exigit el govern a l'Ajuntament.

La inversió a s'Auguer i sa Massaneda forma part del pla de barris. Inicialment, s'hi havien d'invertir nou milions, però la situació econòmica ha fet rebaixar l'ambició. La recent pròrroga hauria de permetre a l'Ajuntament assumir la quantitat esmentada (2,5 milions d'euros), la meitat dels quals els hauria de finançar –i pagar posteriorment– la Generalitat. En el ple de dijous, però, l'equip de govern va admetre que la Generalitat té un deute de deu milions amb el consistori.

Com a actuacions destacades del pla de barris, a sa Massaneda s'inclourà un col·lector de recollida pluvial als carrers Pou Nou i Mollet i l'eliminació del desnivell entre la vorera i la vorada. Al carrer Sant Pere Màrtir també s'hi inclourà un col·lector de pluvials i es millorarà una plaça coneguda com “la Placeta”. A s'Auguer es volen millorar els dos carrers més llargs, Sant Pere Pescador i Méndez Núñez, perquè el vianant tingui prioritat. S'actuarà en un tram que permet la connexió de s'Auguer amb Méndez Núñez i el passeig de la Marina.

L'Ajuntament també prepara una ordenança “per als veïns dels dos barris” –indica la regidora d'Urbanisme– per finançar fins a un 30% del cost de rehabilitació de façanes i la instal·lació d'ascensors, entre altres elements col·lectius.

La intervenció s'ha rebaixat més del triple, fins a 2,5 milions, “després de procedir a una anàlisi en profunditat, amb la finalitat d'ajustar-lo a les possibilitats d'execució i capacitat econòmica”, es llegeix en l'acord del ple.

Local social descartat

Amb els nou milions, l'Ajuntament volia comprar la finca del número 34 del carrer s'Auguer i dedicar-la a espai social i punt d'accés al parc urbà dels Pedrets, per al qual s'han demanat fons europeus. L'adquisició i la construcció costaven 1,7 milions, però l'operació ja s'ha descartat.

LA FRASE

La intervenció a s'Auguer i sa Massaneda no hauria estat possible sense el pla econòmic
Pepa Celaya
REGIDORA D'URBANISME (psc)

LA XIFRA

35
per cent del barri de sa Massaneda preveu tenir condicionat l'Ajuntament quan s'acabi el pla de barris.

LA DATA

22.12.16
Va ser
el dia que el ple va aprovar el pla econòmic i financer, amb el qual es finança la inversió de 2,5 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona