Infraestructures i serveis

Un 84% més d'usuaris al tren Lleida-la Pobla

La línia ferroviària de FGC que uneix Lleida amb la Pobla de Segur va registrar 111.116 viatgers durant el 2016, un 84% més que els 60.205 de l'any anterior. Del total d'usuaris, 75.545 es van assolir a partir del 25 de juliol passat, moment en què van entrar en funcionament els dos nous trens adquirits per FGC i en què també es van incrementar les freqüències a la línia i es va reduir el temps de trajecte.

Aquesta tendència a l'alça fa ser optimistes els responsables de Ferrocarrils de la Generalitat, motiu pel qual confien superar en aquesta línia els 125.000 viatgers durant aquest 2017. El president de FGC, Enric Ticó, ha fet un balanç positiu d'aquest canvi de model a la línia ferroviària de la Pobla, destacant que funcionen “especialment bé” els enllaços d'aquesta línia amb el servei d'alta velocitat a Lleida, “cosa que ha permès situar aquesta zona del Pirineu a menys de tres hores de Barcelona”. També posa en relleu que des del 25 de juliol i fins a finals d'any la línia Lleida-la Pobla va registrar només 15 alertes dels usuaris, a través de l'aplicació per a mòbils que FGC posa gratuïtament a disposició d'aquests. Durant el 2016, l'índex de satisfacció dels clients d'aquesta línia va ser del 75,61%, el més alt de les tres línies ferroviàries gestionades per Ferrocarrils, segons dades facilitades per FGC.

Pel que fa al Tren dels Llacs, el tren turístic que circula entre Lleida i la Pobla de Segur, va tancar el 29 d'octubre la seva vuitena temporada, i va superar les xifres dels anys anteriors, en assolir una ocupació del 99,08%. En concret, va transportar prop de 7.400 viatgers, en comparació amb els 7.199 de la temporada 2015. Ticó ha garantit la continuïtat aquest any d'aquest servei turístic que presta FGC, amb la col·laboració de la direcció general de Turisme, la Diputació de Lleida i l'ATM de Lleida. El president de Ferrocarrils de la Generalitat ha destacat que un 58% dels usuaris del Tren dels Llacs fan activitats complementàries a la zona, i deixen així uns ingressos al territori. En aquest sentit, ha destacat també la proposta del Turistren dels Llacs, que ofereix als viatgers la possibilitat de contractar productes turístics tancats, els quals, a més del viatge en tren, poden fer algun tipus d'activitat. L'oferta inclou una trentena de propostes, tot i que FGC manté negociacions amb empreses i institucions del territori pirinenc per incrementar aquesta xifra. FGC preveu invertir aquest 2017 uns 6,5 milions d'euros en la línia de la Pobla



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona