Infraestructures i serveis

Els taxistes col·lapsen les rondes en una marxa lenta contra l'Ajuntament

El col·lectiu denuncia que el consistori no compleix els compromisos adquirits

Un centenar de veïns també es van manifestar contra la superilla

Una protesta de taxistes va col·lapsar ahir al migdia les rondes de Dalt i Litoral de Barcelona i els accessos a la capital catalana. El col·lectiu va convocar la mobilització per denunciar que l'Ajuntament barceloní no compleix els compromisos adquirits per fer front a la intrusió professional en el sector i la competència deslleial. La marxa lenta, anomenada “operació cargol”, va començar a les 12 del migdia des de l'aeroport del Prat amb l'objectiu de “col·lapsar les rondes” per protegir el sector contra el que anomenen competència deslleial de taxistes sense llicència. Segons el Servei Català de Trànsit, les retencions provocades pels taxistes van arribar als 17 quilòmetres a la ronda Litoral.

“Això és un avís. Si no compleixen els compromisos, no pararem i, si hem de bloquejar el Congrés Mundial del Mòbil, el bloquejarem”, va assegurar Alberto Álvarez, portaveu de l'associació Élite Taxi BCN, un dels organitzadors. Álvarez va advertir que les protestes aniran de menys a més i que es plantegen una important mobilització durant el congrés, que tindrà lloc a la ciutat entre el 27 de febrer i el 2 de març.

Els organitzadors de la reivindicació també reclamen que la Guàrdia Urbana de Barcelona estigui formada en matèria de transport perquè puguin identificar i sancionar les empreses que incompleixen la normativa i que treballen sense regulació a través d'aplicacions mòbils. “Estem farts que no es respectin els compromisos i que donin prioritat a tot menys a les necessitats dels taxistes”, va criticar el portaveu d'Élite Taxi.

Superilla

Un centenar de veïns del barri del Poblenou de Barcelona també es van manifestar ahir a primera hora del matí contra la instal·lació de la superilla i van tallar el trànsit al carrer Tànger durant uns minuts. Els veïns contraris al pla pilot impulsat pel govern d'Ada Colau s'han organitzat sota la Plataforma d'Afectats per la Superilla del Poblenou i amb la mobilització d'ahir van iniciar un calendari de manifestacions per demanar que se sotmeti a referèndum la retirada o el manteniment del projecte.

Aquesta superilla és la primera que va impulsar el mes de setembre l'Ajuntament de Barcelona per introduir espais lliures de vehicles i reduir la contaminació. Alguns veïns, però, consideren que ha creat més problemes dels que soluciona.

LA FRASE

Això és un primer avís i, si hem de bloquejar el Congrés Mundial del Mòbil, el bloquejarem
Alberto Álvarez
portaveu associació élite taxi

LA XIFRA

17
quilòmetres
de retencions van provocar els taxistes amb la manifestació per reclamar més protecció del sector.

Reclamen que no tanqui la Model

Treballadors de la Model i diversos sindicats es van concentrar ahir a la tarda davant del Departament de Justícia per reclamar que no es tanqui el centre penitenciari fins que no estigui construïda la nova presó, que estarà situada a la Zona Franca. Els sindicats temen que el tancament de la Model suposi ressituar provisionalment els prop de 500 treballadors de la presó, raó per la qual perillaria el lloc de treball d'interins d'altres centres penitenciaris catalans. Per això reclamen a la Generalitat de Catalunya la continuïtat de la Model fins que no estigui confirmada la construcció del nou centre de la Zona Franca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona