Infraestructures i serveis

El POUM de Vilobí alenteix l'expansió del PGA de Caldes

El pla general s'endarrerirà fins al 2019, tot i que el consistori vilobinenc veu bé el creixement del complex esportiu i d'oci

Els promotors projecten al poble una hípica, camps de futbol i un estany

La redacció del nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Vilobí d'Onyar alenteix el creixement del PGA Golf de Caldes. El planejament dissenyat per l'equip de govern de Vilobí, del Grup Municipal Independent (GMI), no estarà enllestit abans del 2019, cosa que frena els plans d'expansió dels gestors del PGA Catalunya Resort.

El regidor d'Urbanisme, Quim Vivas, diu que l'equip de govern veu bé el creixement del PGA cap al nord, en els límits del seu municipi, perquè significa un creixement “molt poc dens”. A Vilobí, els responsables del PGA hi tenen 90 hectàrees, on volen fer una hípica (a l'antiga granja de Mas Palau), dos camps de futbol i un estany artificial perquè sigui la seu d'activitats aquàtiques. El complex seria d'ús exclusiu per als residents i els visitants del complex.

Vivas assenyala que el consistori prepara l'avanç del nou pla general, que va encarregar al Consell Comarcal. Confia que abans de l'estiu el document pugui ser aprovat per ple. Els onze regidors –sis del GMI i cinc de CiU– van aprovar al març iniciar el nou POUM. Per Vivas, l'anterior era “un desastre”.

El pla general hauria d'estar a punt d'aquí a dos anys, cosa que significa un obstacle per als promotors de l'expansió del PGA, admet Vivas. “El fet de tornar a començar el POUM suposa un alentiment, un cert perjudici, un dany col·lateral [per al PGA]. Però ja els hem dit que hi estem a favor”, indica el regidor vilobinenc.

“Diversificació”

Vivas assenyala que el GMI sempre ha estat “a favor d'aquest projecte, d'aquesta ampliació, perquè és ampliar el que ja estan fent i diversificar les activitats”. Assegura que el POUM es revisa per molts motius i no pas per discrepàncies en l'ampliació del complex. Quan s'apliqui el nou marc legal a Vilobí, els terrenys de l'ampliació del PGA seran considerats urbans. A Caldes de Malavella, l'ampliació també inclou la plantació de vinyes i l'explotació d'un celler. L'Ajuntament caldenc vendrà una parcel·la del golf als amos del Catalunya Resort.

El maig del 2016, el PGA Catalunya Resort va anunciar que faria una inversió de 53 milions en la reforma de les seves instal·lacions (hotel i complex). L'hotel, ara batejat amb el nom d'hotel Camiral, té 149 habitacions i inclou piscina exterior amb servei de bar, centre de bellesa i un restaurant. El PGA rep 40.000 visitants a l'any, segons dades exposades fa vuit mesos.

LA FRASE

Tornar a començar el POUM suposa un alentiment [del pla d'expansió], però hi estem a favor
Joaquim Vivas
Regidor d'urbanisme de Vilobí

LA XIFRA

90
hectàrees
del terme de Vilobí formarien part de l'ampliació del PGA Golf de Caldes, quan s'aprovi el pla general.

LA DATA

31.03.16
Va ser
el dia en què els 11 regidors van encarregar un nou POUM. En l'anterior, descartat, s'hi havia estat vuit anys


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona