Infraestructures i serveis

municipal

subministrament d'aigua

Vall-llobrega es connecta a la canonada del Pasteral

El municipi, que fins ara s'abastava només dels pous freàtics, podrà rebre aigua del Ter quan calgui

Calculen una demanda de vora 30.000 m³ anuals

L'Ajuntament de Vall-llobrega ja ha completat les obres per connectar la xarxa municipal d'abastament d'aigua potable a la canonada que abasteix el sud del Baix Empordà amb aigua del Ter provinent del Pasteral i la potabilitzadora de Montfullà. Per obrir l'escomesa, han aprofitat l'emplaçament d'uns pous de titularitat municipal al terme veí de Palamós, a tocar del camí de Castell i a pocs metres del pas de la canonada que gestiona el Consorci de la Costa Brava (CCB), soterrada pels plans de la Torre Mirona. La mateixa pressió permet que l'aigua del Ter arribi sense necessitat de bombar-la fins al dipòsit municipal de 1.000 metres cúbics a l'àmbit de l'església vella.

L'actuació ha costat 130.000 euros, però l'alcalde, Rufino Guirado, destaca que la major part es cobrirà amb subvencions externes, com ara de la Diputació o l'ACA: “Només hi haurem de posar cap a 9.500 euros.” D'entrada, agafaran aproximadament 30.000 metres cúbics anuals del Ter, que s'afegiran als 40.000 que aporten, de mitjana, els pous. Tot i que la connexió ja és a punt, ara cal que hi instal·lin el comptador i el sistema de telegestió per obrir el pas quan calgui.

LA XIFRA

30.000
metres cúbics
anuals provinents del Ter, per la canonada del CCB, rebrà d'entrada la xarxa d'aigua de Vall-llobrega.

No patir si hi ha sequera o metalls

Fins ara, Guirado explica que no han tingut problemes d'abastament, però el nivell dels pous justeja si hi ha sequera i, aleshores, hi ha el problema afegit que pugen les concentracions de ferro o manganès dissolts a l'aigua freàtica. “Les normatives que revisen els nivells són cada cop més exigents”, justifica l'alcalde, que recorda que l'any passat van haver de prendre la decisió d'obrir un nou pou municipal per garantir el subministrament. La inversió del pou va ser de 12.000 euros subvencionats per l'ACA al 50%, de manera que per pocs més diners del municipi ara han completat una solució definitiva. Respecte als costos del metre cúbic, Guirado admet que l'aigua del Pasteral té un cost, però també s'estalviaran l'electricitat de bombar la pròpia fins al dipòsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona