Infraestructures i serveis

Municipal

Enrenou per la licitació del bar del far al cap de Creus

Un dels candidats diu que l'alcalde li va avançar que havia guanyat

L'alcalde de Cadaqués demana disculpes

Dos candidats s'havien presentat per gestionar el bar Sa Freu, situat a l'edifici del far del cap de Creus, a Cadaqués. Aquest dilluns el ple va oficialitzar el guanyador (un dels cuiners del restaurant Compartir a Cadaqués); el candidat que ha quedat apartat, però, Antoni Llinares, es considera perjudicat perquè assegura que l'alcalde li havia avançat ja fa més d'un mes que ell era l'escollit. Llinares, que havia fet tots els preparatius per portar el bar, s'està plantejant iniciar tràmits judicials pel greuge del qual es considera víctima. En el ple d'aquest dilluns, aquest punt es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern de l'alcalde, Josep Lloret (ERC), mentre que el grup de CiU, en l'oposició, hi va votar en contra “per la manera com s'ha portat aquesta licitació”, i per recalcar que s'ha creat malestar al poble perquè les coses no s'han fet bé. Durant el ple l'alcalde es va referir a la polèmica, demanant disculpes a una família de Cadaqués, sense citar-la.

“Vaig demanar disculpes perquè vaig dir a aquesta persona que tenia tots els números per a la licitació, i em vaig equivocar perquè encara no teníem l'informe tècnic de les propostes”, diu ara Lloret.

Llinares, però, s'està plantejant recórrer la decisió: “No em serveixen de res les disculpes; la meva proposta econòmica era superior, tinc una llarga experiència en la restauració, em van dir en tres ocasions que m'havia tocat, ho tenia tot preparat, he deixat la feina i ara em quedo sense res, a l'atur i amb una hipoteca.” El ple també ha atribuït les licitacions de dos quioscs a Ses Oliveres i un a Port Lligat, per al qual també es presentava Llinares i que tampoc li ha tocat.

Tramitació en curs per protegir el Corral de la Gala

El ple de Cadaqués ha aprovat l'inici de la tramitació per declarar bé d'interès cultural local (BCIL) dos edificis del municipi. En el primer cas es tracta de l'oratori de Sant Piu V, un edifici de propietat privada, i la proposta del govern de sol·licitar-ho al Consell Comarcal –que és l'administració que haurà de tramitar-ho– s'ha aprovat per unanimitat. L'altre cas és el del Corral de la Gala; aquest punt s'ha aprovat però amb l'abstenció de CiU argumentant que ja ho van voler fer quan governaven i van treure'n la conclusió que primer caldria rehabilitar l'edifici. L'alcalde, però, considera que demanar el BCIL permetrà precisament sol·licitar subvencions per poder efectuar aquesta rehabilitació. Finalment, una altra adjudicació que s'havia de formalitzar en aquest ple (la del tren turístic) s'ha deixat sobre la taula per a més endavant per motius tècnics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona