Infraestructures i serveis

Transport municipal

La plantilla del metro descarta fer vaga durant el Congrés del Mòbil

La plantilla del metro no farà vaga durant el Congrés Mundial del Mòbil (CMM). Així ho va decidir ahir l'assemblea dels treballadors, tot i que continua sense haver-hi acord amb l'empresa per la renovació del conveni. En l'edició de l'any passat es van fer aturades parcials dos dels quatre dies que durava la fira, malgrat els intents in extremis de l'alcaldessa Ada Colau per evitar-ho.

Un any després, encara no hi ha entesa, però s'han produït escissions en el comitè, que llavors mantenia una posició unitària i que al juliol va subscriure un preacord amb la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona per continuar negociant sense convocar més mobilitzacions, cosa que va atiar la fractura sindical. A l'octubre es va arribar a votar tornar-ne a fer, però la idea no va prosperar. I ahir, es va plantejar repetir la fórmula de l'any passat i mobilitzar-se dos dels quatre dies del CMM, però la proposta va ser rebutjada amb 361 vots en contra, 274 a favor i 51 abstencions. La votació es va fer en urna, que és com es faran totes d'ara endavant fins a l'aprovació del nou conveni, segons es va decidir també ahir en una altra votació igualment secreta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia