Infraestructures i serveis

Badia nega cap greuge a les grans elèctriques

L'Ajuntament de Barcelona ha demanat al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic la retirada de la mesura cautelar que congela l'adjudicació de la nova contracta elèctrica del consistori fins que l'ens fiscalitzador resolgui els recursos presentats contra el concurs per Endesa i Gas Natural. En les seves al·legacions, el consistori insisteix que les bases del procés no inclouen “res que no sigui en la legislació catalana”, de manera que “en cap cas poden induir a discriminació” entre els aspirants, segons l'edil d'Energia, Eloi Badia. Endesa al·lega que la clàusula que obliga l'adjudicatari a subscriure el conveni contra la pobresa energètica suposa un greuge comparatiu per a les grans companyies perquè les petites no tenen clients vulnerables. Badia va recordar ahir que el concurs per la darrera contracta d'electricitat de l'Associació Catalana de Municipis ja feia esment a la llei contra la pobresa energètica, i que en aquell cas Endesa i Gas Natural, a diferència del que han fet amb la de Barcelona, es van presentar –i la primera el va guanyar.

L'Ajuntament esperarà al tribunal 15 dies més. Si llavors no hi ha encara ni resolució ni aixecament de la suspensió, subscriurà un contracte pont per garantir el subministrament més enllà del 25 de març, quan acaba l'actual contracta, que ja no es pot perllongar més perquè ja estava prorrogada.

Badalona duplica els nivells permesos de contaminació

Un estudi fet a 25 punts de la ciutat revela que els índexs màxims de diòxid de nitrogen se situen a prop de les vies ràpides

L’Ajuntament fa una campanya de controls de fums per conscienciar els conductors

badalona
 

La C-55 tindrà nous panells intel·ligents

manresa
 

Igualada assaja una taxa en funció dels residus generat

igualada
 
el temps
servei meteorològic de catalunya

Més núvols aquest dijous

BARCELONA
 

Fil a l’agulla per rellançar galeries a Platja d’Aro

CASTELL-PLATJA D’ARO
 

El Pla de l’Estany reclama a la Generalitat la fibra òptica per a tots els pobles

BANYOLES
 
medi ambient

Troben a Calella una tortuga morta

 

Telefónica diu que posarà una antena a les Masies de Voltregà

les masies de voltregà
 

Inspectors de treball revisen a Sant Feliu edificis municipals

SANT FELIU DE GUÍXOLS