Infraestructures i serveis

El frau elèctric provoca talls de llum en un barri de Sils

Els veïns es queixen que aquest hivern han quedat cinc vegades a les fosques i sense electricitat al vespre

L'alcalde insta Endesa a posar remei a la situació i hi veu delicte des de fa mesos

Veïns de les Comes i l'alcalde de Sils es queixen dels talls freqüents de llum al barri d'aquest hivern. Els residents de les Comes han quedat, com a mínim, cinc vegades a les fosques i sense electricitat, just a l'hora de sopar. El batlle, Martí Nogué, demana a Endesa que “doni una solució definitiva” al problema, que assegura que ja s'havia repetit altres anys. Endesa ha reconegut que “hi ha més d'un cas” de frau elèctric a la urbanització.

A les Comes, un nucli urbà aïllat del centre de Sils, viuen unes 200 famílies i més de 500 persones (entre adults i menors). Ara fa un mes que estan tranquils però just abans i després de les festes de Nadal van tenir molts problemes. “Cap a les vuit del vespre, a l'hora que la gent posa la calefacció i es prepara per sopar, va marxar la llum una hora o una hora i mitja durant uns cinc dies, tres de seguits”, detalla el president de l'associació de veïns, Joan Alcaide.

“A totes les fases”

L'alcalde s'ha posat en contacte amb personal d'Endesa. Per Nogué (IDS-MES), hi ha un delicte clar. “No és problema de desequilibri de fases del transformador, sinó que roben a totes les fases.”

El representant dels veïns assegura que desitgen que no hi hagi més problemes de subministrament elèctric. “Fins i tot als que paguem correctament la factura, ens salta. Som els primers que volem que [Endesa] vingui i actuï”, afirma Alcaide.

De vegades, quan hi ha una avaria, un veí d'un carrer té llum i just el del costat, no –explica el representant de les Comes–. Entre el desembre del 2015 i el gener del 2016 hi va haver una dotzena de talls, quatre dels quals en dies consecutius.

LA FRASE

La companyia m'ha dit que és impossible que, pel nombre de veïns connectats, salti el transformador
Martí Nogué
ALCALDE DE SILS (IDS-MES)

Investigació “per enxampar molta gent”

L'alcalde de Sils ha explicat que ha parlat més d'una vegada amb un tècnic d'Endesa que treballa al poble. Segons explica Martí Nogué, el treballador li hauria explicat que el transformador on es detecta l'avaria té prou capacitat per donar servei als veïns de la companyia. A l'hora d'intentar recuperar la llum –explica Nogué–, la companyia fa un canvi de fases. El mes passat, personal d'Endesa va informar el batlle de Sils que estan fent “una investigació exhaustiva” amb la qual esperen “enxampar molta gent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona