Infraestructures i serveis

Més personal per a les visites guiades d'Hostalric

Atès l'augment de visitants per Setmana Santa, l'Ajuntament fa proves d'acreditació

L'Ajuntament d'Hostalric ha obert un període fins dimarts que ve, dia 28, per ampliar el nombre de guies turístics per a les visites guiades. L'objectiu és ampliar la borsa municipal de persones formades per a les visites atès l'augment de visitants a partir de Setmana Santa, indica la regidora de Cultura, Rita Saurí (CiU).

El consistori té vuit guies turístics fixos, però la seva disponibilitat no sempre està garantida. Per això l'alcalde, Josep Antoni Frias (CiU), ha fet un ban amb data del 6 de febrer en què obre el període de presentació de sol·licituds per fer de guia. El procés inclou una part oral i escrita. Els candidats han de conèixer la història de Catalunya, sobretot la Catalunya medieval, la guerra de Successió i la guerra de la Independència a l'hora de respondre les qüestions escrites. En la part oral, hauran de demostrar coneixements d'idiomes de fora de l'Estat i d'història del poble i del seu patrimoni. Tècnics de l'Ajuntament i del Consell Comarcal triaran les persones presentades amb més aptituds, detalla Saurí, responsable municipal de Patrimoni Històric.

Al migdia

L'Ajuntament fa visites guiades des de fa una dècada. Ara són els diumenges al migdia (a les 12) i durant el circuit hi ha dos vídeos en quatre idiomes (català, espanyol, francès i anglès). A partir de Setmana Santa, el circuit guiat també es pot fer els dissabtes. Les visites, que recorren el nucli antic i el castell, es poden fer per lliure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona