Infraestructures i serveis

municipal

subministrament d'aigua

Consistori i Mina s'enfronten a Terrassa per una altra pròrroga

El ple tomba les al·legacions de l'empresa en les quals assegurava que per llei l'Ajuntament no pot crear un ens per gestionar l'aigua i que per això pensa en una segona pròrroga

Mina d'Aigües de Terrassa i l'Ajuntament han escenificat aquesta setmana un nou episodi d'enfrontaments verbals i administratius pel servei, que ha acabat amb l'anunci del govern que té possibilitats de fer una segona pròrroga forçosa amb la companyia –al juny s'acaba la primera, que va ser recorreguda en contra per Mina sense èxit – mentre defineix el nou model de gestió basat en la recuperació pública del servei.

La companyia havia presentat al·legacions al pressupost municipal el 13 de febrer en considerar que no inclouen una eventual indemnització a l'empresa ni cap inversió relacionada amb el canvi de gestió del servei. Però sobretot assegura que el consistori va haver d'elaborar un pla econòmic i financer per al bienni 2016/2017 després d'incomplir la regla de despeses de l'exercici del 2015, i que aquest fet comporta que no pot constituir cap ens nou, com ara societats mercantils o entitats públiques. Per aquest motiu, segons Mina, volen ampliar la pròrroga perquè la gestió només la podria assumir directament l'Ajuntament i toparien amb l'obstacle que no podria assumir una subrogació dels treballadors, ja que com a administració pública “ha de seguir els procediments d'igualtat, mèrit i capacitat” i la contractació de personal està limitada a la llei general del pressupost de l'Estat”, segons informa en un comunicat.

El tinent d'alcalde de Serveis Generals, Alfredo Vega, va desmuntar en el ple els arguments de “la multinacional Mina” per desestimar les al·legacions i la va acusar de “voler desacreditar el treball rigorós” dels tècnics municipals en no acceptar la finalització del servei i voler “crear por entre els treballadors”. Sobre el fet que els comptes no incloguin una indemnització, va recordar que no es podia fer perquè hi ha un litigi sobre els costos i el jutge haurà de decidir els drets de les parts i va negar que el pla financer impedeixi crear empreses si “es compleixen altres requisits”. Vega també va negar la incapacitat d'ampliar la pròrroga, perquè la normativa ho permet en el cas de no tenir tota la documentació que no els dona Mina perquè “ha obstaculitzat el procés”. També va tranquil·litzar els treballadors recordant que hi ha un acord de ple que garanteix els llocs de treball, i hi va afegir que l'Ajuntament té capacitat de subrogar la plantilla pagant els sous, com es fa ara, amb les tarifes que aplica.

LA FRASE

Les al·legacions han estat motivades per la manca d'informació i coneixement de la realitat municipal
Jordi Ballart
ALCALDE DE Terrassa

Doble adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum

El vot favorable de Terrassa en Comú (TeC), que s'afegia als ja sabuts d'ERC-MES, el PDeCAT i la CUP, juntament amb l'abstenció del PSC, van permetre tirar endavant la proposta de resolució introduïda en l'apartat de participació ciutadana pel coordinador de Terrassa per la Independència, la territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Mario Soria, per adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum. Un suport que pocs punts abans ja s'havia visualitzat en un dels acords llegits de la junta de portaveus. Només un dels cinc punts de la proposta, el primer que feia referència al suport a les resolucions aprovades al Parlament de Catalunya el 6 d'octubre del 2016 referents a la necessitat de convocar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya no es va aprovar en sumar-se els socialistes als vots contraris de C's i el PP. Sí que van tirar endavant entre aplaudiments del públic que omplia la sala els de condemna a la politització de la justícia espanyola que demanava la separació real de poders; a més del punt de suport als càrrecs electes i a les institucions investigades per haver facilitat el dret a decidir o per haver expressat lliurement les seves idees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona